Насловна Најновије Кошарац: Политичко Сарајево годинама не слуша упозорења, лакше им је да за...

Кошарац: Политичко Сарајево годинама не слуша упозорења, лакше им је да за све окриве Српску

51
0
Политичко Сарајево ће оптужити Српску и њеног предсједника Милорада Додика за опструкције, а ниједном ријечју се неће осврнути на чињеницу да ФБиХ блокира расподјелу средстава “Електропреноса БиХ” и инвестициони циклус који би се десио деблокадом тих средстава, истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
 

– Политика Тројке функционише по оној „држ’те лопова“. Министру иностраних послова у Савјету министара Елмедину Конаковићу и екипи је много једноставније и лакше оптужити Додика и Српску за све, умјесто преузети одговорност и ухватити се укоштац са проблемима. Конаковић ће оптужити Додика за блокаде и неизоставно све то повезати са Путином, јер ваља му се додворити гласачком тијелу. Прећутаће Конаковић да управо захваљујући Додику и Путину грађани и привреда ФБиХ имају најповољнију цијену гаса – написао је Кошарац на друштвеној мрежи „Инстаграм“.

Додаје, да се ФБиХ одлучила да се оглуши на сва упозорења.

– Годинама упозоравамо на угроженост преносне мреже и потребу да се она занови и модернизује. Милионска средства држе у блокади, без воље да се тај новац расподијели и инвестира. И онда нам се догоди енергетски колапс. Но, за бошњачки политички фактор распад електроенергетског система је секундарни проблем, јер то не доноси гласове. Примарно је популистички и као папагај понављати “Криви су Додик и Путин бла бла бла“, тобоже бринући о интересу грађана – напомиње Кошарац.

Каже, умјесто неоснованих оптужби и манипулација, било би неупоредиво боље и корисније да се позабаве стањем у ФБиХ, која је и у енергетском сектору у кашњењу у односу на Српску, што је оцјена Енергетске заједнице.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВишковић: Пробој Коридора донио спас српском народу у западном дијелу Српске
Сљедећи текстУпозорење на локалне непогоде на сјеверу и истоку Српске