Насловна Најновије Кошарац: Српски министри нису били против проглашавања дана жалости

Кошарац: Српски министри нису били против проглашавања дана жалости

599
0

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, истакао је да српски министри у Савјету министара, нису били против проглашавања дана жалости због трагедије у Градачцу, како то поједини федерални медији покушавају представити.

„Наш став је био да се ово питање регулише у складу са уставним надлежностима, које су у конкретном случају примарно на владама Републике Српске и Федерације БиХ. Влада Републике Српске је већ прогласила 16. август за дан жалости, због трагедије у Градачцу. Владе Тузланског кантона и Брчко Дистрикта такође“, нагласио је Кошарац.

Он је навео да не зна зашто Влада Федерације БиХ то није урадила, те да она треба да одговори на ово питање.

„Потребна је одлука Владе ФБиХ и било би корисније да колеге из Савјета министара на то усмјере политички капацитет и ауторитет. Искрено дијелимо бол и саосјећамо са породицама жртава монструозног злочина у Градачцу. Никоме не треба политизација“, објавио је Кошарац на друштвеној мрежи „Инстаграм“.

Нермин Сулејмановић из Градачца у петак, 11. августа, из пиштоља је убио бившу супругу Низаму Хећимовић у присуству њихове кћерке и то уживо преносио на друштвеној мрежи „Инстаграм“.

Он је потом на различитим локацијама у Градачцу убио два мушкарца /оца и сина/, те ранио полицајца, мушкарца и жену. Сулејмановић је након тога извршио самоубиство.

У Градачцу је проглашена тродневна жалост.

Убијена Низама Хећимовић биће сахрањена данас у Мионици код Градачца.

ИЗВОРсрна, фото АА
Претходни текстПочела изградња Храма Христа Спаситеља
Сљедећи текстРеконструисана Карађорђева улица код Основне школе “Свети Сава“