Насловна Најновије Кошарац: Театар апсурда сусрет Бећировића и Шмита

Кошарац: Театар апсурда сусрет Бећировића и Шмита

31
0

Театар апсурда једини је могући термин за вјеродостојан опис састанка предсједавајућег Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и Кристијана Шмита, оцијенио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је истакао како квазиљевичар Бећировић трчи под скуте фантома из ОХР-а да би му се пожалио на, како је саопштио, “антидејтонске и антиуставне активности” руководства Српске.

“Има ли веће антидејтонске и антиуставне појаве од д‌јеловања нелегитимног узурпатора Шмита, који се лажно представља као високи представник?! Има ли већег парадокса од Бећировићевог залагања за суверенитет БиХ, док истовремено призива међународни интервенционизам”, упитао је Кошарац.

Он пита и да ли има већег подаништва и слуганства од чињенице да Бећировић тражи рјешења у жалопојкама фантомском високом представнику, умјесто у договору са демократски изабраним представницима конститутивних народа у БиХ.

“Има ли већег самопонижења, али и ниподаштавања народа који те је изабрао, од чињенице да сувереност и аутентичност твоје политике почиње и завршава у бијелој згради на адреси Емерика Блума 1? Од чињенице да своје политичко д‌јеловање сводиш на `везивање коња гд‌је ти ага каже`”, пита Кошарац.

Несувисло је, каже, објашњавати Бећировићу да у Декларацији усвојеној на Свесрпском сабору нема ниједан елемент који би угрозио мир и стабилност у БиХ, региону и Европи.

“Несувисло је њему причати о томе да ништа спорно нема у чињеници да су кадети Војне академије у Београду продефиловали су улицама Приједора уочи обиљежавања 82 године од Битке на Козари. То је пракса коју годинама баштинимо у оквиру његовања традиције ослободилачких ратова”, написао је Кошарац на “Инстаграму”.

Илузорно је очекивати, додао је Кошарац, да Бећировић то може схватити, јер му мржња према Србима и свему што носи префикс српски то никада неће дозволити.

Умјесто да сагледа чињенично стања и погледа истини у очи, Кошарац је оцијенио да ће се Бећировић, као шампион популизма и општих мјеста, наравно одлучити за нелегитимног Шмита и нову рунду блебетања и измишљотина.

“Као што рекох, театар апсурда. Оправдано се питам да ли је постало сувишно реаговати на то или је у Денисовом најбољем интересу утврђивање дијагнозе и адекватна терапија? Што се тиче Шмита, нема дилеме – карта за Њемачку у једном правцу”, закључио је Кошарац.

Бећировић се јуче у разговору са Шмитом поново бавио Декларацијом Свесрпског сабора наводећи да је њен садржај “опасан”, да “угрожава мир у регији, међународно право и основне одредбе Дејтонског мировног споразума”.

ИЗВОРPrincip.news
Претходни текстУ Србији од поноћи скупља путарина, ево колико сада кошта
Сљедећи текстМилисав: Бећировић опсједнут Милорадом Додиком