Насловна Најновије Крњи Уставни суд БиХ поново против Српске; Шулић: Покушај државног удара, имовина...

Крњи Уставни суд БиХ поново против Српске; Шулић: Покушај државног удара, имовина ријешена Дејтоном

48
0
Крњи Уставни суд БиХ оцијенио је неуставном Одлуку о начину и условима продаје непокретности на Јахорини, која је у својини Републике Српске.
 
Неуставном је проглашена и Одлука Владе Федерације о промјени намјене кориштења шумског земљишта у друге сврхе у Варешу.

У обје одлуке Уставни суд наводи да је ријеч о тзв. државној имовино која је под забраном располагања.

Из Републике Српске речено је да је Уставни суд покушао да изврши државни удар зато што је питање имовине ријешено Дејтонским споразумом.

Министар трговине и турозма Републике Српске Денис Шулић каже да инвеститор из Теслића неће одустати од куповине земљишта на Јахорини, јер је Српска озбиљан партнер.

– Уставни суд је оваквом одлуком извршио једну врсту државног удара, јер је земљу на Јахорини приписао „државној имовини БиХ“, што је нетачно и представља кршење Устава БиХ који би овај суд требало да највише да штити. Инвеститори сигуно неће одустати, јер је Република Српска озбиљна држава, сигуран сам да смо стабилан партнер сваком инвеститору који овдје дође и да иза одлука које доноси Влада стоји читаво руководство Републике Српске и нико их не може мијењати – каже Шулић.

Из Министарства трговине и туризма Републике Српске саопштено је да су све активности по предмету у вези са продајом земљишта на Јахорини на локалитету „Вучији мост“ реализоване у складу са Уставом и законима Српске и надлежностима датим Дејтонским мировним споразумом.

ИЗВОРсрна
Претходни текстШкипина поручио Ђонлагићу: Шапу над БиХ држе Американци, грађанско уређење је пропали амерички пројекат и тако ће и остати
Сљедећи текстСпектакуларним наступима отворен овогодишњи Егзит