Насловна Најновије Куртеш: Медаља са Свјетског првенства – остварење дјечијег сна

Куртеш: Медаља са Свјетског првенства – остварење дјечијег сна

33
0
свјетски вицешампион у каратеу Марина Куртеш

Свјетски вицешампион у каратеу Марина Куртеш из Источног Сарајева, изјавила је Срни, да је освајање сребрне медаље на Свјетском првенству у Венецији, награда за рад и труд који улаже посљедњих седам-осам година од када се озбиљније бави овим спортом, али и остварење дјечијег сна.

„Мој дјечији сан била је медаља са свјетског првенства и Олимпијске игре. Свјетску медаљу сам освојила, а остају Олимпијске игре и нећу одустати док не освојим олимпијско одличје“, рекла је Куртешова.

Она је навела да је сребрна медаља са Свјетског првенства у Венецији у категорији млађих сениора до 68 килограма велики успјех за њу, али и Карате клуб „Славија“ чији је члан, као и тренера Дејана Вукадина.

Куртешова је захвалила за дочек који јој је приређен у Источном Сарајеву по повратку из Венеције.

Свечани дочек за вицешампионку свијета Mарину Kуртеш - Palelive.com

Она је истакла да се каратеом бави од пете године и да су одрицања велика, с обзиром на то да је одличне резултате постизала и током школовања, а сада је успјешан студент Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

„Тренирам два пута дневно, тако да је доста тешко све то уклопити. Седам претходних година сам се одрекла многих ствари, али не жалим, јер резултати које постижем су велики. Само у овој години сам била првак Републике Српске и БиХ за млађе сениоре, балкански сениорски првак и сада сам вицешампион свијета“, рекла је Куртешова.

Подсјећа да је прошле године, између осталог, узела европску медаљу, а 2023. година је крунисана трећим мјестом на Избору десет најбољих спортиста Републике Српске.

„Када видим да неко цијени и признаје мој рад, то ми заиста значи. Имам подршку града, општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. Они су увијек ту кад треба и да финансирају одласке на нека већа такмичења, што моји родитељи, ја и клуб не би могли сами да платимо“, наводи Куртешова.

Пријем за вицешампионку свијета у каратеу Марину Куртеш – Предсједник Републике Српске | Милорад Додик

Она је додала да јој значи пријем код предсједника Републике Српске Милорада Додик поводом освајања сребра на Свјетском првенству, те подсјетила да је била и капитен репрезентације Републике Српске на спортским играма БРИКС-а у Казању.

„Предсједник је препознао мој рад. Свакако да смо се договорили и да су ту нека обећања и за наредну годину. Обећао је да ће подржати мој рад, честитао ми на претходним резултатима и хвала му још једном“, рекла је Куртешова.

U I. Sarajevu svečano dočekana vicešampionka svijeta Marina Kurteš (FOTO/VIDEO)

Куртешова је навела да тренера Карате клуба „Славија“ Дејана Вукадина познаје од своје пете године, те да је он њој као други отац.

„Чак се зна десити да у периоду када имамо припремне фазе проводим више времена са њим него са својим родитељима. Клуб је основан 2002. године и од тада постижемо врхунске резултате и за све то је сигурно заслужан тренер. Велико хвала и њему који ми је, можда, и највећа подршка у овоме“, истакла је Куртешова.

Она је навела да јој предстоје међународна такмичења, а прво велико биће у јануару у Атини и квалификације за Европско сениорско првенство у Јерменији.

Куртешова је студент треће године Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и истиче да професори, продекани, као и декан увијек имају разумијевања и излазе у сусрет када одсуствује због припремама или такмичења.

Она је указала на важност бављења спортом, додајући да је то код дјеце у почетку углавном игра, али да тако развијају моторичке способности и стичу здраве животне навике.

„Карате утиче на физички развој дјеце, али ту је и дружење, упознавање нових пријатеља. Карате је дефинитивно спорт који бих свима предложила“, поручила је Куртешова.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУ Болници “Србија“ обављено 415 бесплатних превентивних прегледа дојки
Сљедећи текстEУ: За БиХ 20 милиона евра директне помоћи за санацију штете од поплава