Насловна Најновије Лончаревић: Српска припремила репрезентативан наступ на београдском сајму туризма

Лончаревић: Српска припремила репрезентативан наступ на београдском сајму туризма

154
0

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић, изјавио је да је Српска припремила репрезентативан наступ на 45. Међународном сајму туризма у Београду и да ће се представити као дестинација за све оне који желе да проведу активан одмор у сачуваној природи.

Он је рекао да је наступ Републике Српске изузетно добро припремљен, да ће туристи практично имати прилику да прођу кроз импровизовану улицу Српске у којој ће се представити 18 туристичких организација, међу којима из Бијељине, Требиња, Бањалуке и по први пут Брчког.

Лончаревић је нагласио да је наступ Републике Српске на овом сајму вишеструко значајан, посебно ако се зна да највише туриста у Српску долази управо из Србије.

Он је додао да је Српска као дестинација посебно добила на значају послије ковида, те да туризам Српске из године у годину биљежи тренд раста.

Шеф Предсједништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић изјавио је да је ово један од најбољих наступа Српске, да су у понуди најзначајније дестинације и да је Србија тржиште које је за Српску веома значајно.

„Овогодишњи наступ допринијеће да имамо још више посјетилаца из Србије, али и из региона“, додао је Цицовић.

Он је додао да је посебно важно то што је овај сајам међународног карактера гдје присуствују бројни туристички радници тако да ће бити успостављени нови контакти што ће допринијети афирмацији туризма.

Као посебно важно, Цицовић је навео успостављање сарадње са земљама региона, како би у перспективи дефинисали један заједнички туристички производ.

У Београду је вечерас свечано отворен 45. Међународни сајам туризма на којем ће до 25. фебруара своју туристичку понуду представити око 500 излагача из више од 27 земаља, међу којима и из Републике Српске.

ИЗВОРСрна, фото Танјуг
Претходни текстЉекари УКЦ-а прегледали генерала Младића – преовладавају неуролошке и кардиолошке тегобе (ВИДЕО)
Сљедећи текстСиндикат прихватио споразум о повећању плата просвјетарима, сутра прекид штрајка