Насловна Најновије Мандић: Срби из Црне Горе су као и други Срби и желимо...

Мандић: Срби из Црне Горе су као и други Срби и желимо да тако будемо посматрани (ВИДЕО)

46
0

Срби из Црне Горе су као и други Срби и желимо да тако будемо посматрани, каже предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић на заједничкој сједници влада Српске и Србије у Београду.

Мандић каже да је дужност српских политичара у Црној Гори да пронађу заједнички језик са комшијама и другим народима, и додао да српски народ у будућности мора да остане на окупу.

– Ово није само скуп двије државе, треба да будемо најближи једни другима, као и стотинама година у назад – рекао је Мандић и додао да му је посебна част што присуствује Свесрпском сабору у Београду.

Он је истакао да Србе из Црне Горе на заједничкој сједници представљају и српски посланици у Скупштини Црне Горе, предсједници општина који су Срби, као и директори и предсједници одбора јавних предузећа у Црној Гори, а за које је гласао српски народ.

– Ми Срби из Црне Горе желимо да будемо тако посматрани. Замолио бих вас да имате осећаја за своје сународнике који су све ове патње народа проживјели заједно с вама. Нисмо у Црној Гори сви исти, тврдим да смо ми насљедници историјске Црне Горе која је држала до великих вриједности – рекао је Мандић.

У Београду је у току заједничка сједница влада Србије и Републике Српске у присуству предсједника Србије Александра Вучића и предсједника Српске Милорада Додика.

Послије заједничке сједнице влада Србије и Српске биће размијењени потписани документи, а услиједиће и обраћање Вучића и Додика медијима.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстДодик: Декларација – суштински национални документ који рехабилитује српске националне интересе (ВИДЕО)
Сљедећи текстУсвојена Декаларација о заштити националних и политичких права српског народа