Насловна Најновије Марфи жестоко критиковао Хелеза

Марфи жестоко критиковао Хелеза

138
0

САД су разочаране коментарима Зукана Хелеза, министра одбране БиХ, које је дао у интервјуу Федералној телевизији, у вези сa блогом који је Мајкл Марфи, амбасадор САД у БиХ, написао о стању Оружаних снага БиХ и реформи одбране.

„Министар Хелез одлучио је да одговори на амбасадоров блог, тако што је, између осталог, напао чланове особља Штаба НАТО савеза у Сарајеву, оптуживши их да су довели у заблуду амбасадора и САД. То је погрешно. Амбасадор је написао блог и тачка. Није проблем Штаб НАТО савеза у Сарајеву, они су били и јесу дио рјешења. Груби покушај министра Хелеза да на њих пребаци кривицу за властите неуспјехе у вођењу Министарства, грозна је издаја пријатељства НАТО са БиХ“, написано је у неуобичајено оштро формулисаној изјави из Амбасаде САД.

Наиме, Хелез је критику коју је амбасадор Марфи изнио на рачун проблема у сектору одбране пребацио на човјека из НАТО штаба у Сарајеву, тврдећи да се ради о особи која је „за вријеме рата и агресије на БиХ“ био у Источном Сарајеву, инсинуирајући да је та особа, за коју тврди да се зове Дарио, обманула амбасадора САД-а о стварном стању, што је онда довело до критике упућене Хелезу.

„Мислим да је то злонамјеран извјештај, тенденциозан и то одговорно тврдим. Јер сви они знају до кога је“, изјавио је Хелез за ФТВ.

Амбасада САД у најновијем коментару тврди да се о реформама Оружаних снага БиХ и рада на чланству у НАТО-у више говори, него што се проводи у пракси.

ИЗВОРНезвисне новине, фото Неџад Угљеша
Претходни текстДодик: Криштова се понаша као “ненавођена“ ракета
Сљедећи текстПроцес против Дудаковића траје дуже од пет година: Судска фарса без краја