Насловна Вијести Сервисне информације Међународни аеродром Сарајево евакуисан због дојаве о постављеној бомби

Међународни аеродром Сарајево евакуисан због дојаве о постављеној бомби

71
0

Путници на Међународном аеродрому у Сарајеву су евакуисани на безбједну удаљеност, након што је стигла дојава о експлозивној направи. Тренутно је у току контрадиверзиони преглед (КДЗ) који ће трајати неколико часова.

„Након запримљене анонимне дојаве о наводном постављању експлозивних направа на простору Међународног аеродрома Сарајево, надлежне службе су одмах предузеле све потребне мјере, а у складу с важећим безбједносним протоколима обавља се детаљан контрадиверзиони преглед. У сарадњи с надлежним безбједносним агенцијама, осигурана је потпуна безбједност свих путника и запослених на аеродрому.

Управа аеродрома замолила је грађане за разумијевање и захвалила на показаном стрпљењу. Међународни аеродром Сарајево наставиће да прати ситуацију, те ће све даљње информације правовремено доставити медијима“, наводи се у саопштењу менаџмента.

Осим тога, данас су стигле дојаве и у сарајевске школе, које су такођер евакуисане.

Из МУП-а Кантона Сарајево је потврђено да је дојава о постављеној бомби стигла у Средњу графичку школу, Средњу металску школу и Средњу машинску техничку школу.

КДЗ преглед је извршен у Средњој графичкој школи на Илиџи, а у друге двије школе је у току.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстТужилаштво провјерава да ли иза малољетног убице стоје екстремне групе
Сљедећи текстАмерика и ЕУ желе споразум о крају рата у Украјини