Насловна Најновије Међу осумњиченима за тероризам и службеник Полицијске станице Босанска Крупа

Међу осумњиченима за тероризам и службеник Полицијске станице Босанска Крупа

126
0

Службеник Полицијске станице Босанска Крупа Хајрудин Шабић (48) један је од шест особа које је СИПА ухапсила због сумње да се могу довести у везу са терористичким нападом на ту полицијску станицу.

Шабићу се, заједно са осталим осумњиченима на терет ставља да је подстрекавао или помагао малољетном Е.С. (15) у нападу на станицу у којој је и сам запослен, а у којој је убијен полицајац Озрен Маран, док је рањен његов колега Авдо Хасановић.

Осим Шабића у акцији су ухапшени Хакија Канурић, Хидајет Мушић, Џевдет Мујовић, Мухарем Бајрић и Ријад Нахић и они ће данас бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ, подсјећа Дневни аваз.

Они ће данас бити предати Тужилаштву БиХ.

– Осумњичени су под истрагом и доводе се у изравну везу са малољетним починиocem терористичког акта, као и процесом његове индоктринације у оквиру дјеловања ванинституционалних вјерских удружења у оквиру којих се кретао и осумњичени извршилац – саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

Шабић није био полицијски службеник већ је као државни службеник радио на систему везе, наводи Дневни аваз.

Шабић је завршио Исламску педагошку академију, заједно је с осталима је дио „Школе Курана“ у Босанској Крупи, а неки од њих су били предавачи.

ИЗВОР dnevni avaz
Претходни текстСуд БиХ треба да се огласи поводом изјаве Бакира Изетбеговића
Сљедећи текстЗа суд у Хрватској дјеца убијена на Петровачкој цести су „ратна штета“; Рајићи: Уложићемо жалбу