Насловна Најновије Миличевић: Државна имовина је црвена линија испод које нико у Српској не...

Миличевић: Државна имовина је црвена линија испод које нико у Српској не би смио ићи

60
0

Државна имовина је црвена линија испод које нико у Републици Српској не би смио ићи, истакао јепредсједник СДС-а Милан Миличевић.

– То је питање будућности Републике Српске и очувања дејтонске структуре БиХ. Два члана Предсједништва БиХ, Денис Бећировић и Жељко Комшић су изашла из уставом прописаних надлежности Предсједништва БиХ. Зато очекујем од Небојше Радмановића и Николе Шпирића, као чланова колегијума Представничког и Дома народа ПС БиХ, да не дозволе да Комшићев и Бећировићев закон уђу у дневни ред сједница јер је ријеч о акту чији предлагач није овлашћен за предлагање таквог закона –  рекао је Миличевић поводом јучерашње сједнице Предсједништа ВиХ на којој је, прегласавањем српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, усвојен Закон о државној имовини.

Пракса прегласавања у Предсједништву БиХ је, каже он, виђана и раније, и додаје:

– Али у овом мандату имамо нову праксу да два члана Предсједништва БиХ руше Устав БиХ и усвајају акте који нису надлежност Предсједништва БиХ. То је био случај са Законом о гасу, а сада је са Законом о државној имовини. Њихов циљ је јасан – желе да актуелизују одређене теме, надајући се међународном интервенционизму – наводи он.

Како Миличевић наводи, што се тиче СДС-а, нити нам је прихватљиво прегласавање, нити нам је прихватљиво наметање.

– Република Српска има право на своју имовину које јој је дато Дејтонским мировним споразумом и никакви притисци и уцјене то неће промијенити, бар што се тиче СДС-а. Уколико власт у Републици Српској покуша да прави труле компромисе, нека знају да то нећемо дозволити. Оно што нам је дао Дејтон, нико нам не може отети – поручио је Миличевић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМазалица: Расте цијена издаје Српске
Сљедећи текстЧубриловић: Прегласавања Срба неприхватљиво