Насловна Најновије Минић: Договорено формирање Савјета за привреду општине Рогатица

Минић: Договорено формирање Савјета за привреду општине Рогатица

61
0

У општини Рогатица потребно је основати савјет за привреду чија би улога била да артикулише све проблеме у области привреде и доставља их надлежном министарству, закључено је на данашњем састанку министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Сава Минића са пољопривредницима, сточарима, привредницима, дрвопрерађивачима и приватним предузетницима на подручју те општине.

Минић је новинарима након састанка рекао да је на састанак дошао како би се упознао о проблематици и покушао да рјешава битна питања за рогатичке пољопривреднике, привреднике и приватне предузетнике.

„Када је у питању општина Рогатица овд‌је имамо добар капацитет и сигурно се може много више урадити, али је неопходно да из општине, у оквиру својих надлежности, њена удружења и Савјет за привреду, делегирају све проблеме како би се могли рјешавати“, рекао је Минић.

Он је нагласио да су сви захтјеви привредника, пољопривредника и приватних предузетника који су изнесени на састанку, реални и да ће ресорно министарство на наредним састанцима помоћи да средства министарства буду што ефективнија, да пољопривредна газдинства буду самоодржива и да се узгајају пољопривредне културе које ће бити интересантне тржишту, чиме ће се проширивати капацитети.

Минић је навео да се разговарало о рјешавању распод‌јеле шумских дрвних сортимената у Шумском газдинству „Сјемећ“ у Рогатици, о убрзавању активности у систему угоја крава-теле, о дешавањима у области коњарства и о узгоју рогатичког кромпира.

Он је навео да је овај састанак био квалитетан јер се чуло више приједлога који ће послужити и у изради Правилника о подстицајима, чија припрема ће почети за два мјесеца.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕмисија „Пулс града“, 8.7.2024. (Видео)
Сљедећи текстОтворена заједничка погранична жељезничка станица Србије и Црне Горе