Насловна Најновије Мокри коловози, магла у котлинама

Мокри коловози, магла у котлинама

33
0
Саобраћај се јутрос у Републици Српској и ФБиХ одвија по претежно влажним и мокрим коловозима, док је у котлинама и уз ријечене токове смањена видљивост због магле и ниске облачности, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Измјене у саобраћају актуелне су на дионицама на којима се изводе радови. Због квара на водоводној цијеви, саобраћај се одвија успорено на дијелу магистралног пута Приједор-Сански Мост, у Улици Краља Александра у Приједору.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице, Соколац-Подроманија, Бањалука-Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Котор Варош, Теслић-Подјезера, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб, на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац-Горња Вијака–Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Фоча-Горажде у Филиповићима, Језеро-Шипово, Укрина-Горња Вијака и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи-Србац.

Деминерски радови изводе се на путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, подручје града Дервента, због чега долази до повремених обустава саобраћаја.

На путном правцу Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод креће се превоз вангабаритног терета, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се ради на дионици магистралног пута Житомислићи-Почитељ, Сарајево-Вогошћа, Добој-Маглај, на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац и на путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела, Јајце-Црна Ријека /Орловац/ и Коњиц-Јабланица /мост Папраско/.

Повремене получасовне обуставе због деминирања терена актуелне су од 8.00 до 16.00 часова на магистралном путу Сребреник-Орашје, дионици Церик-пијаца „Аризона“. За вријеме обуставе у функцији је алтернативни правац Церик-Брчко-Орашје.

Радови на редовном одржавању свјетлосне сигнализације изводе се на раскрсницама магистралних путева у Цазину и Босанској Крупи. За вријеме радова сигнализација је ван функције, због чега се савјетује појачан опрез.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

АМС и Ауто-мото друштва спроводе до 2. децембра традиционалну превентивну кампању бесплатне контроле техничке исправности уређаја на моторним возилима и њихове припремљености за зиму под називом „Безбједна вожња у зимским условима 2022.“

Техничка исправност возила данас ће се од 9.00 до 11.00 часова провјеравати у Броду, у Ауто-мото друштву „Теодор Бардак“, те у Дервенти у истоименом Ауто-мото друштву од 13.00 до 15.00 часова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНавршава се 13 година од упокојења патријарха српског Павла
Сљедећи текстЈош једна посјета резиденцији Амбасаде Словеније