Насловна Сервисне информације Мокри коловози, мјестимична магла

Мокри коловози, мјестимична магла

52
0

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично мокрим или влажним коловозима, а у подручјима са кишом мјестимично има магле или ниске облачности.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због деминирања терена на дионици магистралног пута Шамац један – Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина повремене су обуставе саобраћаја од 8.00 до 14.00 часова у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања саобраћаја.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац измијењен је режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор.

У току су радова на дионици магистралног пута Дервента – Дервента /Жировина/, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења већег 10 тона по осовини, на „мосту Краља Александра“, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар – граница Републике Српске/Србије /Рудо/, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Руданка – Добој један измијењен је режим одвијања саобраћаја ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Руданка – Добој, измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на споју тог магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка на ауто-путу.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча -Горажде, у мјесту Филиповићи на линији разграничења одвија отежано, једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранично прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због изградње водовода, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дијелу магистралног пута Челинац – Котор Варош и на дионици регионалног пута Челинац – Укрина.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Теслић два – Теслић три – граница Републике Српске/ФБиХ /Подјезера/.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Поље – Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, повремене су обуставе саобраћаја у времену од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На регионалном путу Бистрица – Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због радова на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ Ћесим-Придворци.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово-граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/ измјењен је режим вожње, као и на дионици регионалног пута Језеро – Шипово.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На путним правцима Гацко – Невесиње – граница Републике Српске/ФБиХ Бакрачуша, граница ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека – Дервента – гранични прелаз Брод, граница ФБиХ/Републике Српске Д.Леденице – Црквина – гранични прелаз Шамац, Подврсник – Љубиње – Требиње – гранични прелаз Клобук и гранични прелаз Делеуша – Билећа – Трново – Богатићи – Источно Сарајево кретаће се превоз вангабаритног терета.

Возаче из АМС моле да на тим путним правцима возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен се саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

На подручју ФБиХ због радова на ауто-путу за саобраћај су затворене претицајне траке у зонама петље Сарајево сјевер и петље Подлугови, у оба смјера.

Радови се изводе и на вијадукту Клопче на дионици Зеница сјевер – Зеница југ, гдје се саобраћај одвија претицајном траком, док је возна трака затворена за саобраћај.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“ током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком. У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Због радова на дионици Буна – Почитељ у мјесту Шеваш Њиве на снази су обуставе саобраћаја у времену од 9.00 до 12.15 часова, од 13.15 до 15.00 и од 17.00 до 19.00 часова.

За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на алтернативне правце Тасовчићи – Тромеђа – Мостар, Тасовчићи – Маслине – Буна и Тасовчићи – Домановићи – Буна.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима Коњиц – Јабланица /тунел „Црнаја/“, Доњи Вакуф – Травник /Комар/, Жепче – Зеница /Голубиња/, Рипач – Дубовско, Шамац – Орашје /дионица Гребнице-Базик/ и Столац – Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Претходни текстПочињу Спасовданске свечаности (ФОТО)
Сљедећи текстДанас облачно и кишовито, али и доста свјежије вријеме