Насловна Најновије Мокри коловози, поледица у вишим предјелима

Мокри коловози, поледица у вишим предјелима

168
0

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ, одвија по претежно мокром коловозу, а вишим предјелима и преко превоја могућа је поледица.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због јутарње магле, посебно на дионицама у долинама ријека Саве и Дрине, као и на путним правцима Сарајево – Зеница – Добој и Бихаћ – Босански Петровац.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на учестале одроне на дионицама у усјецима и поред камених косина и савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Радови су у току на путевима Градишка – Нова Топола – Kлашнице, Соколац – Подроманија, Бањалука – Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, Челинац – Kотор Варош, Теслић – Пођезера, Приједор – Стара Ријека, Приједор – Kозарац.

Режим саобраћаја измијењен је и у тунелима „Чељиговићи“ на дионоци магистралног пута Лапишница – Љубогошта и „Стамболчић“ на путу Пале – Подграб

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела „Путниково брдо два“.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац – Горња Вијака – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић, Фоча – Горажде у Филиповићима, Језеро – Шипово, Укрина – Горња Вијака и Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи – Србац.

На путном правцу Станић Ријека – Дервента – гранични прелаз Брод креће се превоз вангабаритног терета.

На мосту Kраља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница са Србијом забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На подручју ФБиХ видљивост је због магле смањена посебно на дионицама Бихаћ – Босански Петровац – Kључ, Прозор – Горњи Вакуф/Ускопље и Kисељак – Kаоник.

Радови су у току на путним правцима Сарајево – Вогошћа, Добој – Маглај, Јајце – Црна Ријека, Бихаћ – Босански Петровац /дионици Рипач – Дубовско/, на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ и на путу Јајце – Доњи Вакуф у тунелу „Скела“.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото Српска инфо
Претходни текстАргентина и Холандија у четвртфиналу Свјетског првенства у Kатару
Сљедећи текстДанас претежно облачно, повремено слаба киша