Насловна Најновије МУП Републике Српске наставља превентивне и репресивне активности у сузбијању злоупотребе дрога

МУП Републике Српске наставља превентивне и репресивне активности у сузбијању злоупотребе дрога

55
0

Министарство унутрашњих послова Републике Српске, саопштило је поводом обиљежавања Међународног дана борбе против злоупотребе опојних дрога и незаконите трговине дрогама, да ће наставити са превентивним и репресивним активностима, као и подизању свијести грађана о штетности употребе и конзумирања, те посљедицама које употреба дрога носи.

МУП Републике Српске превентивним активностима на спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога обиљежава овај дан, а један од циљева је подизање свијести о штетном дјеловању и посљедицама које настају конзумирањем дроге, те важности ране интервенције и пружања подршке и помоћи особама које користе дрогу.

Кампања се спроводи у сарадњи са Комисијом за сузбијање злоупотребе опојних дрога, те ће се у основним и средњим школама наставити са организовањем едукативних предавања за ученике са циљем упозоравања на штетности које носи конзумација дроге, али и посљедице незаконите трговином дрогом, саопптено је из МУП-а Републике Српске.

То министарство прошле године је открило 2.681 случај у области дрога, од чега 403 кривична дјела и 2.278 прекршаја злоупотребе дроге.

Организоване су 54 оперативне акције, од којих је 12 међународног карактера којима је откривено и разбијено више организованих криминалних група, као и пет лабораторија за производњу дроге, наводи се у саопштењу.

Међународни дан борбе против злоупотребе опојних дрога и незаконите трговине дрогама обиљежава се 26. јуна.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстНа сцени Народног позоришта Источно Сарајево, представа „Лари Томпсон, трагедија једне младости“ Душана Ковачевића
Сљедећи текстПолиција Српске помогла у реализацији велике међународне акције