Насловна Uncategorized Мјестимично влажни коловози, магла смањује видљивост

Мјестимично влажни коловози, магла смањује видљивост

89
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и уз ријечене токове смањена је видљивост због јутарње магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због санације магистралног пута Мостар-Невесиње сваким даном, осим недјеље, од 8.00 до 17.00 часова биће потпуно обустављен саобраћај у зони извођења радова /од Невесиња до ентитетске границе/. Алтернативни правци за вријеме обуставе су Невесиње-Зијемље-Руишта-Мостар или Невесиње-Берковићи-Столац-Мостар.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Kлашнице, због радова на рехабилитацији и изградње три кружна тока на дионици Kлашнице један-Нова Топола.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два- Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, као и на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Режим саобраћаја измијењен је на петљи Јоховац, због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице цара Лазара и дионице магистралног пута Соколац-Подроманија, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац-Kотор Варош и на путу Челинац-Укрина, због изградње разводне мреже водовода, као и на регионалном путу Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим саобраћаја и у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном правцу Пале-Подграб, због фарбања тунела и инсталирања опреме.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног правца Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/, као и на правцима граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Приједор-Kозарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

Једном коловозном траком због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвија се на правцима Бијељина-гранични прелаз Рача, ентитетска граница Хргови/Блажевац-Лончари-ентитетска граница Лепница и ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ обустављен је саобраћај на магистралном путу Тарчин-Брадина, због санационих радова и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин – Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Обустава саобраћаја на снази је и на раскрсници магистралних путева /М-5 и М-16/ у Доњем Вакуфу због изградње обилазнице Доњи Вакуф, као и на дионици Житомислићи-Почитељ од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова, сваким даном осим недјеље и празника.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања на прелазак границе.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстДванаестогодишњи Ђорђе Перић међу пет најбољих хармоникаша на свијету
Сљедећи текстИсточна Илиџа: Ухапшен мушкарац због пријетњи тројици полицајаца