Насловна Најновије Навијачи Србије подигли транспарент асоцирајући на Сребреницу и Јасеновац

Навијачи Србије подигли транспарент асоцирајући на Сребреницу и Јасеновац

123
0

Фудбалска репрезентација Србије играла је пријатељски меч у Солни против селекције Шведске и славила је 3:0, а осим убједљивог тријумфа “Орлова“, пажњу је привукао и транспарент српских навијача.

Наиме, један дио навијача груписан на дијелу „Френдс Арене“, током првог полувремена је подигао паролу на којој је писало: „Кад геноцидни народ очи склопи, види за Србе први логор у Европи“, писало је на пароли.

Ово је свакако био својеврсни одговор на усвајање Резолуције о геноциду у Сребреници пред Генералном скупштином Уједињених нација, којом се 11. јули проглашава Међународним даном сјећања на жртве геноцида, као и подсјећање на концентрациони логор Јасеновац из периода Другог свјетског рата, када су Срби били жртве бројних усташких и нацистичких злочина.

Ibrahimović stigao na oproštajni meč protiv Srbije, pjesma Bijelog dugmeta  odjekivala stadionom | Face | Jedina neovisna medijska kuća

Репрезентација Србије славила је у пријатељском мечу против селекције Шведске резултатом 3:0, а меч је са трибина посматрао легендарни Златан Ибраховић, који се  у шведској Солни и службено опростио од фудбала.

ИЗВОРКликс, фото EPA-EFE
Претходни текстФБиХ: Од наредне седмице нова правила за пушење у угоститељским објектима
Сљедећи текстПронађено тијело познатог британског водитеља