Насловна Вијести Источно Сарајево Настављена акција „Дај гол, Пицула“

Настављена акција „Дај гол, Пицула“

56
0

Након што је задобио тешку повреду на раду ,Горан Симић Пицула се још увек налази у незавидној здравственој ситуацији.

Један од најбољих фудбалера „Славије“ из њених „златних времена“ је свој фудбалски пут почео у Милићима, те је прошао све омладинске погоне. Такође, са својим матичним клубом је освојио и једну титулу првака Републике Српске, далеке 2000. године.

Прије него што је стигао у редове “соколова“ наступао је и за Будућност из Ваљева и бањалучки Борац. Нису у Милићима заборавили на свог Пицулу и на његову тешку здравствену ситуацију. Након што су покренуте хуманитарне акције широм клубова у Српској овој хуманој  мисији се прикључила и Школа фудбала „Бамбино „ из Милића на челу са тренером и некадашњим Симићевим саиграчем, двоструког првака Републике Српске Дејаном Драгичевићем .

У хуманитарним утакмицама које  су  одиграле три селекције Школе фудбала“Бамбино“ са својим вршњацима из ШФ „Пролетер Дворови“ , прикупљена су значајна новчана средства  за даље лијечење Горан Симића-Пицуле.

– Горан Симић је оставио упечатљив траг у Милићима , прво са омладинским селекцијама, а потом и са првим тимом. Чак и када га је фудбалски пут одвео из родног града никад није заборављао матични клуб и мјесто где је направио прве фудбалске кораке. Из тог разлога смо се осјећали  дужним да направимо овај мали хумани чин, којим ћемо, вјерујемо бар мало олакшати породици нашег Пицуле – рекао је Драгичевић, говорећи како се надају да ће Пицула ускоро бити здрав и весео.

 Огромна нам је жеља да из ове животне утакмице изађе као побједник . ШФ “Бамбино“ је увијек спреман да се придружи оваквим и сличним акцијама и вјереујемо  да ће наш некадашњи фудбалер поново доћи опорављен на Стадион Супач Поље и преносити младим нараштајима љепоту фудбалске игре . Овим путем бих се захвалили и Спортском центру Милић , радио Бирчу, кафићу МаршалБобар арт , Фото Васке и ФК Пролетер Дворови“. Наравно захвала иде и свим људима добре воље на несебичној помоћи око одигравања ових хуманитарних утакмица – закључио је Дејан Драгичевић.

ИЗВОРsportdc.net
Претходни текстДа ли Пале треба да буду пријестоница Републике Српске(ВИДЕО)
Сљедећи текстМеђународни фестивал поезије за дјецу и младе у Источном Сарајеву