Насловна Најновије Настављена сједница Народне скупштине Републике Српске

Настављена сједница Народне скупштине Републике Српске

52
0

Сједница Народне скупштине Републике Српске, настављена је данас посланичком расправом о извјештају о раду Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за 2023. годину.

Начелник Управе за правне и кадровске послове МУП-а Срђан Обрадовић, рекао је раније да је ово министарство у прошлој години успјешно реализовало послове из своје надлежности, наводећи да је стање безбједности у областима криминалитета, саобраћаја и јавног реда и мира било задовољавајуће.

„МУП је лани задржао узлазни тренд функционисања, те је успјешно одговорио на све безбједносне изазове и ризике с’ којима је био суочен“, рекао је Обрадовић у парламенту Српске.

На дневном реду су и извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије Републике Српске за 2023. годину, те годишњи извјештаји за прошлу годину Омбудсмана за дјецу и Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

Посланици ће разматрати и годишњи извјештај о резултатима активности Институције омбудсмана за људска права БиХ за прошлу годину, информацију о одлукама о помиловању у 2023. години, као и информацију о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ, са прегледом мјера и активности реализованих током 2023. године.

На дневном реду је и приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске код Развојне банке Савјета Европе, по пројекту реконструкције, изградње и опремања објеката четири психијатријске установе у Српској.

Посланици ће разматрати и приједлог одлуке о давању сагласности за отуђење покретне имовине – службених возила Јавном предузећу Радио-телевизији Републике Српске, као и Приједлог закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстИзетбеговић даје исказ у СИПИ по захтјеву Тужилаштва БиХ
Сљедећи текстТражи се линеарно повећање цијене струје за све потрошаче у ФБиХ