Насловна Вијести На дуже вожње кретати рано ујутро или касно поподне

На дуже вожње кретати рано ујутро или касно поподне

37
0

Возачи у Републици Српској и Федерацији БиХ треба да због врућина на дужа путовања крећу рано ујутру или касно поподне, да праве чешће паузе и да се довољно хидрирају, савјетују из Ауто-мото савеза Српске.

До краја мјесеца обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Драксенић-граница БиХ и Хрватске /Градина-Јасеновац/ због санационих радова.

На магистралном путу Бијељина-гранични прелаз Рача у току су санациони радови због чега ће се саобраћај од 7.00 до 17.00 часова одвијати успорено, једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на дионици магистралног пута Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/, као и на магистралном правцу граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Ивањска-Шарговац због изградње приступне саобраћајнице на магистрални пут, те на правцу Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

И на дионици регионалног пута Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ измијењен је режим саобраћаја за вријеме преласка радних машина преко овог правца током експлоатације рудника Љубија, те на регионалном путу Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Режим саобраћања измијењен је и на дионицама Челинац-Котор Варош и Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода, као и на магистралном путу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћања.

Режим саобраћаја због радова је измијењен и на регионалном путу ентитетска граница Ћесим-Придворци, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и на дионици Језеро-Шипово због реконструкције регионалног пута.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћа се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, на регионалном путу Бистрица-Подграб, те на правцу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена актуелне су на дионици магистралног пута Брод-Оџак, на локалитету мјеста Полој и Лијешће, од 8.00 до 16.00 часова, на дионици магистралног правца Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, од 8.00 до 14.00, те на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одијаће се на правцима ентитетска граница Бањ Брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача, ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод, ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод, Угљевик-ентитетска граница Бањ брдо, ентитетска граница Станић Ријека-ауто-пут Бањалука-Приједор-ентитетска граница Копривна, ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-Брод, Добој-Дервента-гранични прелаз Брод и ентитетска граница Каруше-ентитетска граница Станић Ријека.

У ФБиХ на дионици Рипач-Дубовско на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац данас од 13.00 до 14.00 часова биће обустављен саобраћај због извођења неопходних радова, а алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

На дионици магистралног пута Скокови-Србљани, кроз насеље Ћоралићи, од 7.00 до 19.00 часова возила ће саобраћати успорено, једном траком, због санационих радова.

У току су радови на магистралним путевима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС РС
Претходни текстУ посљедње двије године реконструисано на десетине километара далеководне мреже
Сљедећи текстПотписивање протокола са Матицом српском 2. августа