Насловна Најновије На Међуопштинске омладинске спортске игре у Колашин иде 25 учесника

На Међуопштинске омладинске спортске игре у Колашин иде 25 учесника

222
0

У Колашину ће oд 5. до 9. јула, на Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ у три спортске гране наступити 25 учесника са Сокоца, речено је Срни у соколачкој општини.

Самостални стручни сарадник за спорт и физичку културу у општини Соколац Вера Мијатовић рекла је да ће Сокочани наступити у пет екипа, и то у атлетици за мушкарце и жене, планинарству, стрељаштву за мушкарце и жене, те у стрељаштву са женском екипом.

Према њеним ријечима, отварање 58. Игара планирано је за сутра свечаним дефилеом спортиста од 16.00 часова на стадиону „Луг“ у Колашину.

Такмичење у атлетици биће одржано у четвртак и петак у Беранама, гдје постоји атлетска тартан стаза.

Мијатовићева, која је и члан Скупштине МОСИ, истакла је да се добри резулати и медаље на тим играма за општину Соколац очекују од атлетичара Саре и Александра Лучића, али и успјешни наступи и висок пласман од осталих такмичара.

„За такмичење у стрељаштву је пријављено 10 екипа, а наше такмичарке Маријана Мијатовић, Ана Пејић и Хелена Туторић, које су минулог викенда постале шампионке Републике Српске, бориће се за медаљу и на МОСИ“, рекла је Мијатовићева.

Она је подсјетила да соколачки спортисти 26. пут учествују на овој спортској манифестацији и да су прошле године са ових игара из Нове Вароши донијели 26 медаља.

Планинарска мушка екипа, коју чине Данило Делић, Жељко Комленовић и Сергеј Дурић, надметаће се у конкуренцији од седам тимова, а женску екипу у саставу Милица Делић, Драженка Гаврић и Катарина Кезуновић очекује надаметање са шест пријављених екипа.

Мијатовићева је рекла да ће одлазак на МОСИ бити и прилика да спортисти упознају Биоградску гору, једну од три посљедње прашуме у Европи и један од најраније законом заштићених простора у свијету, те природне љепоте Бјеласице, Комова, Морачких планина, те ријека Таре и Мораче.

МОСИ су традиционална смотра и манифестација спорта и физичке културе тридесетак општина учесница из Федерације БиХ, Републике Српске, Црне Горе и Србије.

Свечано затварање игара планирано је за недјељу, када ће бити додијељене награде и признања најуспјешнијим појединцима и екипама.

Према одлуци Скупштине, наредне године МОСИ биће одржане у Ужицу.

ИЗВОРСрна
Претходни текстАудиције за Омладински музички фестивал ,,Источна Илиџа 2023″ у току (ВИДЕО)
Сљедећи текстУ Српској рођено 28 беба