Насловна Најновије „На Свесрпском сабору апострофирати право народа да одлучује о својој судбини“

„На Свесрпском сабору апострофирати право народа да одлучује о својој судбини“

41
0
Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да је најављени Свесрпски сабор прилика да се апострофира право народа да се демократски опредјељује и одлучује о својој судбини.
 

Новаковић Бурсаћ је навела да је Свесрпски сабор у Београду прилика да се нагласи значај јачања државе Србије и очувања свих капацитета Републике Српске које има као политички и правни субјекат.

Она је нагласила да су учвршћивање веза и реализација конкретних развојних, економских и културних пројеката приоритетни послови Србије и Републике Српске, односно свих њихових политичких и јавних структура.

– Најважнији циљ српског народа с обје стране Дрине јесте очување мира стабилности како бисмо се посветили демографској обнови, економији, развоју културе, науке, образовања и спорта, освјетљавању историјске истине, његовању слободарске традиције и сјећања на све жртве које смо као народ дали у прошлости, посебно у 20. вијеку – истакла је она.

Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић најавили су за суботу, 8. јун, Свесрпски сабор у Београду на којем ће бити потврђено јединство српског народа.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДиректор „Перутнине Птуј“: Тровање радника се догодило у фабричкој мензи
Сљедећи текстДодику уручена медаља „Предсједничке библиотеке Јељцин“; Предсједник Српске поклонио књигу „На Дрини ћуприја“ (ФОТО)