Насловна Најновије На Свјетском фестивалу младих у Сочију и педесеторо омладинаца из Српске

На Свјетском фестивалу младих у Сочију и педесеторо омладинаца из Српске

140
0

Један од најљепших руских градова – Сочи, ових дана свјетски је центар младих. На Фестивалу младих окупило се око 20.000 учесника, представника из чак 190 земаља свијета, међу којима и млади из Српске. Током фестивала биће одржане бројне образовне, културне, научне, спортске и културне манифестације. На отварању игара младима се обратио предсједник Русије Владимир Путин.

Педесеторо младих из Републике Српске учествује на највећој свјетској омладинској манифестацији.

Међу њима и Наташа Врховац из Лакташа. Домаћини су им, кажу, припремили сјајан дочек и услове за рад.

– Ово је заиста организовано на једном свјетском нивоу и драго ми је што су млади из Републике Српске добили посебно мјесто на учешћу. Млади из Русије знају за Српску, срчано су нас дочекали и имају само ријечи хвале – нагласила је Врховчева.

Млади из Српске и Србије у Сочију су дочекани с посебним одушевљењем.

У обраћању младима предсједник Русије Владимир Путин нагласио је да су једнакост, правда, традиција снажне породице, служење отаџбини и одговорност за њену судбину вриједности које дијели већина становника земље.

– Нашу мултинационалну земљу чине стотине култура, језика, традиција, а братство народа је увијек било и остаје наш главни ослонац, предност и снага. Наша земља је већ три пута организовала велике омладинске форуме и сваки пут је потврђено да нема граница и линија подјеле за млађе генерације – рекао је Путин

Отварање фестивала и Путиново обраћање потврдило је да Русија није затворена, већ земља отворена за све, истиче новинар Данијел Симић, који борави у Русији.

– Из онога што сам видио и закључио издвојио сам три тезе које желе да кандидују овај форум. Први су народни дипломати, друго да Русија обједињује, а не уништава и треће да Русија није изолована од свијета, него од НАТО пакта – истакао је Симић.

До 7. марта учесници Фестивала младих, моћи ће да посјете више од 800 догађаја.

ИЗВОРРтрс
Претходни текст„Пулс града“, 03.03.2024. године (Видео)
Сљедећи текстПретежно облачно