Насловна Најновије На Сокоцу се обиљежава 30 година поштанског саобраћаја у Српској

На Сокоцу се обиљежава 30 година поштанског саобраћаја у Српској

230
0

На Сокоцу ће данас свечано бити обиљежен јубилеј 30 година поштанског саобраћаја у Републици Српској и 9. октобар, Свјетски дан пошта.

Овим поводом од 12.00 часова на Тргу на Сокоцу биће уприличен дефиле поштанских радника и возила, као и промоција књиге „Поште у Одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995“, аутора Горана Бараћа, саопштено је из „Пошта Српске“.

Обиљежавању овог јубилеја присуствоваће генерални директор предузећа „Поште Српске“ Миладин Радовић, те представници републичке и локалне власти.

Из „Пошта Српске“ саопштено је да то предузеће ове годне са поносом обиљежава јубилеј на Сокоцу, гдје је предузеће основано, на почетку грађанског рата у БиХ 1992. године након распада ПТТ система некадашње СФРЈ.

У саопштењу се додаје да се обиљежава и 25 година самосталног дјеловања Предузећа за поштански саобраћај Републике Српске – „Пошта Српске“, након раздвајања од заједничког ПТТ система.

На Конгресу Универзал постал униона, одржаном 1969. године у Токију, 9. октобар је проглашен за Свјетски дан поште, на годишњцу оснивања Свјетске поштанске уније 1874. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКако изгледа идеална реконструкција круне цара Душана
Сљедећи текстДанас облачно уз сунчане периоде