Насловна Најновије Невјерица у Риму: Тежак пораз Новака Ђоковића

Невјерица у Риму: Тежак пораз Новака Ђоковића

172
0

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић елиминисан је данас у трећем колу Мастерса у Риму.

Српски ас је доживио тежак пораз, можда и најтежи у каријери, а сигурно најбржи од Чилеанца Алехандра Табила (АТП, 32) који је изненађујуће славио са 6:2, 6:3 и тако дошао до највеће побједе у каријери. С друге стране, Ђоковић још увијек чека на прву титулу у овој години, а наредна прилика имаће на Ролан Гаросу.

Био је ово први међусобни дуел Србина и неугодног Чилеанца. Ђоковић као да се није појавио на Форо “Италику“ који је у невјерици пратио шта се дешава на терену. Експресно је изгубио два своја сервиса, Табило је оба пута потврдио и за 15-так минута имао огромних 4:0. Србин је потом добио два сервиса гема, али прекасно да се спаси први сет (2:6) који је трајао свега 30 минута.

Новак поново очајно улази и у други сет. Дословно је поклонио брејк Табилу који је одмах повео са 1:0. Брљантни Табило потврђује брејк за великих 2:0. Непрепознатљиви Ђоковићје журио, гријешио и одиграо вјероватно један од најслабијих мечева у каријери. С друге стране, Табило је одиграо сјајан меч, али велику помоћ је имао од стране незаинтересованог Ђоковића. Чиленац је до краја рутинки привео меч крају јер није допустио Новаку нити једну брејк шансу у другом сету. Меч је трајао свега 67 минута.

Љеворуки Табило ће у наредној рунди играти против Руса Карена Хачанова који је побиједио Серендула са 6:2, 6:4.

Подсјетимо, Ђоковић је у прошлом колу савладао Француза Мотета, а након тог меча је дошло до инциндета када је случајно погођен флашом у главу када је дијелио аутограме. Да ли је ово утицало на данашње лоше издање или је несшто другоу питању сазнаћемо након што се Ноле обрати медијима.

ИЗВОРНезависне новине
Претходни текстДодик: Јасеновац највећи подземни град који Срби имају (ФОТО/ВИДЕО)
Сљедећи текстМокро, гусларско вече (Видео)