Насловна Најновије Немања Мајдов са другог мјеста свјетске ранг листе иде на Олимпијске игре

Немања Мајдов са другог мјеста свјетске ранг листе иде на Олимпијске игре

138
0

Репрезентативац Србије Немања Мајдов освајањем сребра на Свјетском првенству у Абу Дабију је напредовао пет мјеста на најновијој ранг листи, те је сада другопласирани.

 

С те позиције Немања гледа и ка Олимпијским играма у Паризу које почињу за 58 дана, а данас је и званично потврђено да ће Мајдов представљати Србију на њима, иако се то практично зна већ неко вријеме, само је требала званична потврда.

Немања има 5402 бода на ранг листи, 238 мање од Лаше Бекаурија из Грузије који је остао првопласирани и 192 више од Јапанца Саншира Мураа који је остао трећи.

На Олимпијским играма у Паризу ће деведесетка сигурно бити паклена, као и обично, јер од првих 20 на ранг листи 19 долази, уколико не буде неких повреда, а неће бити само Грузина Луке Маисурадзеа, који је шести на ранг листи, али због Лаше Бекаурија који је први, а по држави може само један џудиста из категорије на Олимпијске игре онда ће морати сачекати неку нову шансу.

Србија је данас поред Мајдова представила још пет нових чланова олимпијског тима из џудоа, а то су Милица Николић (-48кг), Марица Перишић (-57кг), Милица Жабић (+78кг), Александар Кукољ (-100кг) и Страхиња Бунчић (-66кг).

ИЗВОРSport DC
Претходни текстУскоро почиње манифестација “У сусрет љету”, гост Игор Иконић (Видео)
Сљедећи текстДодик: Закон ће поново у процедуру након усклађивања са европском правном праксом