Насловна Најновије Нема договора СДП-а БиХ са опозицијом из Републике Српске

Нема договора СДП-а БиХ са опозицијом из Републике Српске

200
0

Опозиција из Републике Српске и СДП БиХ, данас у Сарајеву нису постигли договор о избору делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић, рекао је да договора нема и да ће се све знати у сриједу, 30. новембра, за када је заказана сједница Народне скупштине Републике Српске о избору делегата у Дом народа БиХ.

Миличевић тврди да опозиција из Републике Српске и ФБиХ, није договорала заједнички наступ у Савјету министара.

„Са СДС-ом нису вођени такви разговори. Таква математика да будемо у Савјету министара БиХ постоји, али у смислу бољег животног стандарда“, каже Миличевић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић је истакао да је битно да се разговара о битним темама, како грађани не би одлазили из БиХ.

Бореновић наводи да је „битно да предсједник Републике Српске Милоард Додик, не добије кључни механизам, односно четири делегата из Републике Српске“ у Дому народа БиХ.

У име Листе за правду и ред данашњем састанку у централи СДП БиХ присуствовао је предсједник те странке Небојша Вукановић, а Покрет за државу представљао је Војин Мијатовић.

Домаћин састанка био је Нермин Никшић, предсједник СДП-а.

Лидер СНСД-а Милорад Додик, оцијенио је данас, да би формирање власти на нивоу БиХ са странкама опозиције из Републике Српске, било лоше за БиХ, која је неуспјешна, нефункционална и готово пропала.

ИЗВОРсрна, фото Klix.ba
Претходни текстИграчи са фочанског „Фудбал френдса“ стријелци у Катару
Сљедећи текстНа Јахорини Међународна конференција о јавним набавкама(ВИДЕО)