Насловна Вијести Нема услова за безбједно одржавање „Еуропрајда“

Нема услова за безбједно одржавање „Еуропрајда“

220
0

Влада Србије сматра да у овом тренутку не постоје услови за безбједно одржавање манифестације „Европрајд“, посебно имајући у виду чињеницу да би поједине екстремистичке групе могле да искористе и злоупотребе овај догађај како би додатно повећале тензије и увеле Србију у нестабилност.

Влада је након данашње сједнице саопштила да је оваква процјена заснована на тренутној политичкој ситуацији у региону, да су у обзир узете свакодневне тензије, као и да су чланови Владе водили рачуна о јавном реду и миру и о безбједности свих грађана Србије.

Влада је донијела и закључак којим се препоручује искључивање декоративне расвјете на објектима на којима таква врста расвјете није неопходна.

„Почев од вечерас, планирано је да се искључи декоративна расвета на згради Владе Републике Србије, згради Министарства финансија и Министарства привреде, згради Председништва, као и на другим зградама и објектима где није неопходна“, саопштили су из Владе Србије.

Влада је апеловала и на друге институције и организације да примијене ову препоруку као примјер одговорног и рационалног понашања у ери енергетске кризе. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСахрањена Јадранка Пандуревић
Сљедећи текстСвечана академија поводом Дана и крсне славе општине Пале(ВИДЕО)