Насловна Вијести Несметано одвијање саобраћаја

Несметано одвијање саобраћаја

33
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано уз повољне услове за вожњу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на дионицама на којима се изводе радови.

Обустављен је саобраћај због радова на магистралном путу Приједор-Бањалука, дионица Ивањска-Драгочај, а возила се преусмјеравају на регионални пут Омарска-Бронзани Мајдан-Бањалука.

Поред наведене обилазнице, саобраћај се може одвијати и магистралним путем Приједор-Козарска Дубица-Градишка-Бањалука. Преусмјеравање се не односи на возила локалног становништва као и на возила хитних служби.

Саобраћај теретних моторних возила преусмјерава на путне правце Омарска-Бронзани Мајдан-Лауш-Бањалука и Приједор-Козарска Дубица-Градишка-Бањалука.

Успорено због радова вози се на магистралним путним правцима Приједор-Козарац, Бијељина-Шепак, Руданка-Добој, Челинац-Котор Варош, у Дервенти, као и на дионици Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи гдје је активирано клизиште и на правцу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

На регионалним путевима радови се изводе на дионицама Приједор-Стара Ријека, Теслић-Подјезеро, Челинац-Укрина, Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село и Језеро-Шипово, а на правцима Укрина-Горња Вијака и Бистрица-Подграб отежан је пролазак због клизишта.

Због опасности од појаве клизишта на регионалном путу у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између мјеста Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Повремене обуставе због деминерских радова актуелне су на путевима Брод-Оџак, у мјестима Полој и Лијешће, Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина и у мјесту Горњи Божинци на подручју града Дервента.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима: Добој-аутопут-Бањалука-Приједор-гранични прелаз Копривна, Станић Ријека-Каруше, Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод, Бањ Брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача и Каруше-гранични прелаз Брод.

У Федерацији БиХ су због радова до 22. јуна затворени излази са ауто-пута на петљи Подлугови, а саобраћај се преусмјерава на петље Високо и Сарајево сјевер. Улази на ауто-пут на петљи Подлугови су у функцији.

Радови на ауто-путу изводе се и у зони петље Сарајево сјевер, гдје су затворене претицајне траке, као и на вијадукту Клопче на дионици Зеница сјевер-Зеница југ, гдје је возна трака затворена за саобраћај.

Радови на деминирању изводе се на магистралном путу Сребреник-Орашје на дионици Церик-Дубраве због чега долази до повремених обустава саобраћаја, а за то вријеме у функцији је и алтернативни правац Церик-Брчко-Орашје.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, док у ноћним часовима долази до обуставе, а возила се преусмјеравају на оближњу обилазницу.

Спорије, због радова, саобраћа се на путним правцима: Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. До 30. септембра отворен је гранични прелаз Крстац на путном поравцу Гацко-Никшић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕмисија „Пулс града“, 14.06. (ВИДЕО)
Сљедећи текстСрпска богатија за 30 беба