Насловна Вијести Нестао планинар Дарко Илић из Источног Сарајева, у току потрага

Нестао планинар Дарко Илић из Источног Сарајева, у току потрага

283
0

Планинар из Источног Сарајева Дарко Илић нестао је на подручју планине Прењ код Јабланице и за њим је у току интензивна потрага, рекао је данас Срни представник Републичке управе цивилне заштите Драган Штарк.

Илић је нестао јуче послије подне, а Штарк каже да је хеликоптер Еуфора већ претражио терен, али без успјеха, те да се очекује и учешће Хеликоптерског сервиса Републике Српске у наставку потраге.

Он је подвукао да су на терену и припадници Горске службе спасавања.

Штарк додаје да је Илић искусни планинар, те да је његов нестанак, након што су се растали на локалитету Лупоглав, пријавио извјесни планинар Емир, након што је уочио да Илић касни у планинарски дом.

Начелник Јабланице Дамир Шабановић рекао је Срни да су све надлежне локалне структуре ове општине укључене у потрагу за Илићем.

„Потрага је покренута, хеликоптер Еуфора био је у претрази терена око сат и по, а припадници Горске службе спасавања труде се колико могу да пронађу несталог Илића“, навео је Шабановић.

Он је потврдио да се у Јабланицу очекује и долазак хеликоптера из Републике Српске, и најавио да ће вечерас сигурно бити покренута масовна потрага за несталим планинаром.

„Надам се да ће наша акција бити успјешна и да ћемо пронаћи Илића живог и здравог“, каже Шабановић. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПромовисан роман „Изнутра“, аутора Ангелине Петровић (ВИДЕО)
Сљедећи текстДодик: Увођење санкција Русији био би прави апсурд