Насловна Најновије Нешић: На основу свих информација и изјава очекујем да Тужилаштво проведе истрагу...

Нешић: На основу свих информација и изјава очекујем да Тужилаштво проведе истрагу против Шмита

283
0

На основу свих информација и изјава очекујем да Тужилаштво БиХ проведе истрагу против Кристијана Шмита, рекао је за РТРС министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.

– На основу свега овога што смо доставили Тужилаштву, на основу изјава мене као министра безбједности, на основу данашње изјаве Жарка Лакете, очекујем да Тужилаштво проведе истрагу против господина Шмита, да утврди и да јавност обавијести о резултатима наведене истраге – навео је Нешић.

Истакао је да исто тако очекује да реагују и друге безбједносне агенције и све друге агенције у БиХ које имају везу са боравком Шмита унутар БиХ.

– Прије неког времена сам рекао да ћу тражити од Службе за послове са странцима да се изјасни да ли је  Шмит високи представник или не. Драго ми је да је директор Службе за послове са странцима данас рекао да Шмит није високи представник – јасан је Нешић.

Додао да да очекује да и многи други који се налазе на функцијама у БиХ устану у одбрану уставноправног поретка БиХ и Дејтонског мировног споразума,

– Да јасно и гласно поручимо да нисмо колонија, да у овој земљи законе доносе изабрани представници а не нелегитимни странци. Ако господин Шмит није безбједан у својој земљи, има пуно право да затражи азил, а ја вјерујем да ће му наше безбједносне службе одобрити азил, ако не представља опасност по безбједност ове земље – рекао је Нешић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЏудиста Немања Мајдов постао шампион Европе (ВИДЕО)
Сљедећи текстОптужен за тешко злостављање дјевојчице: Ово је притвореник који је побјегао из Основног суда