Насловна Најновије Нешић: У Сарајеву желе направити атмосферу да је позитивно да се нападају...

Нешић: У Сарајеву желе направити атмосферу да је позитивно да се нападају Срби

103
0
Министар безбједности у Савјету минстара Ненад Нешић рекао је да је очигледно да у Сарајеву желе да направе атмосферу да је пожељно и позитивно да се напада српски кадар и да се покаже да су нападачи на Србе хероји.
 

– Тако гледам на ову тужбу коју је поднио бивши полицајац чије име не знам – рекао је Нешић, реагујући на информацију да је бивши сарајевски полицајац Бењамин Сијерчић поднио кривичну пријаву против њега.

Нешић је навео да је недавно у Сарајеву његова пратња била под ротацијом када су његови пратиоци нападнути од тог освједоченог насилника.

– Ради се о освједоченом насилнику који је због тога и отјеран из полицијске службе, али очигледно је да се ствара атмосфера линча Срба и српског кадра у Сарајеву – рекао је Нешић Срни.

Федерални медији пренијели су да је Сијерчић поднио кривичну пријаву против Нешића. Сијерић сматра да је Нешић изазвао „националну мржњу“ и „нетрпељивост“ у БиХ тиме што је рекао да се не осјећа сигурно у Сарајеву и да њега и његову пратњу нападају екстреми.

У сриједу, 2. октобра, догодио се инцидент у Сарајевском насељу Отока, у којем су главни актери били Нешић и његова пратња – обезбјеђење, као и бивши полицајац Бењамин Сијерчић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВлада ХНК: Отворени намјенски рачуни за санацију поплавом погођених подручја
Сљедећи текстИсточно Сарајево: Средњошколци донијели поклоне малишанима на педијатрији