Насловна Најновије НСРС о антисрпској резолуцији о Сребреници

НСРС о антисрпској резолуцији о Сребреници

40
0

У Бањалуци ће данас бити одржана сједница Народне скупштине Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић рекао је да ће Парламент на данашњој сједници заузети став о најављеној антисрпској резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН-а.

Он је напоменуо да је ова резолуција резултат једностране акције бошњачких представника и да овај документ мимо Устава и закона заговарају моћни политички фактори, с циљем сатанизације Републике Српске.

Посланици Народне скупштине Републике Српске требало би да разматрају и Приједлог декларације о противљењу отварању рудника литијума, бора, натријума, стронцијума, калијума и пратеће асоцијације елемената на територији општине Лопаре.

Пред посланицима требало би да се нађе и Приједлог закона о измјени и допуни Закона о порезу на добит, Приједлог закона о измјени и допуни Закона о платама и накнадама судија и јавних тужилаца у Републици Српској, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске, те Приједлог закона о измјени и допунама Закона о јавним тужилаштвима Републике Српске, сви по хитном поступку.

На дневном реду би се требало да се нађе и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима, по хитном поступку.

Сједница почиње у 10.00 часова, 

ИЗВОРртрс
Претходни текстСрби нису геноцидан народ (ВИДЕО)
Сљедећи текстНаставак суђења Додику и Лукићу