Насловна Најновије Обиљежавање 29 година од погибија Зорана Цвијетића

Обиљежавање 29 година од погибија Зорана Цвијетића

48
0

У Источном Новом Сарајеву данас ће бити обиљежено 29 година од погибије Зорана Цвијетића – првог министра унутрашњих послова Српске Аутономне Области /САО/ Романија и начелника Сарајевско-романијско-бирчанског центра служби безбједности.

Помен ће бити служен у 12.00 часова код спомен-обиљежја, мјеста погибије Цвијетића, поред Електротехничког факултета у Источном Новом Сарајеву, а потом је предвиђено полагање цвијећа, саопштено је из Подружнице Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске у Источном Сарајеву.

Обиљежавању би требало да присуствују делегације Министарства унутрашњих послова Републике Српске, представници града Источно Сарајево, општина и борачких организација Сокоца, Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Трнова и Рогатице.

Зоран Цвијетић погинуо је 11. јануара 1994. године у Лукавици од снајперског хица припадника такозване Армије БиХ са брда Мојмило.

За начелника Центра служби безбједоности Сарајевско-романијско-бирачке регије именован је у априлу 1992. године, а учествовао је и у стварању Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Прије рата био је начелник Станице јавне безбједности Соколац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСнијег на коловозу у планинским предјелима
Сљедећи текстПроходни путеви у Сарајевско-романијској регији