Насловна Најновије Објављен конкурс за пријем у елитне јединице Војске Србије, плата готово 1.900...

Објављен конкурс за пријем у елитне јединице Војске Србије, плата готово 1.900 евра

102
0

Конкурс за пријем у елитне јединице Војске Србије – Одред војне полиције специјалне намјене „Кобре“ и 72. бригаде за специјалне операције, биће отворен до 31. јула, а почетна плата за оне који успјешно савладају обуку је 1.882 евра.

На конкурс се могу пријавити младићи и дјевојке до 30 година старости, који имају држављанство Србије, саопштило је Министарство одбране Србије.

Кандидати који задовоље прописане опште и посебне услове конкурса, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процјене, затим и на провјере физичке способности.

Након испуњавања ригорозних здравствених, психолошких и безбедносних критеријума, кандидати ће бити упућени на селективну обуку, која се састоји из више елиминационих фаза.

Најуспјешнији ће добити прилику да ступе у професионалну војну службу у једну од двије поменуте специјалне јединице, на одређено вријеме, у трајању од шест мјесеци, уз могућност продужења уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Из Министарства одбране истичу да се на конкурсе могу пријавити и кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем, с тим што ће, прије упућивања на селективну обуку, морати успјешно да савладају основну војну обуку.

Мјесто рада будућих припадника 72. бригаде за специјалне операције је у гарнизону Панчево, док ће будући припадници Одреда Војне полиције специјалне намјене „Кобре“ радити у Београду.

Из Министарства одбране истичу да су динамична и изазовна обука, усавршавање и рад са најсавременијом опремом и наоружањем будућност за оне који стану у строј ових елитних састава Војске Србије.

Детаљне инФормације о конкурсу за пријем у специјалне јединице, налазе се на линку: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije .

ИЗВОРсрна, фото BL Portal
Претходни текстЂоковић подијелио фотографију за сва времена
Сљедећи текстСутра прва градска бициклијада „Сви у Пале да вртимо педале“