Насловна Најновије Оптужница за убиство пензионера у КПЗ “Падинска скела“

Оптужница за убиство пензионера у КПЗ “Падинска скела“

50
0

Више јавно тужилаштво у Београду, подигло је оптужницу против тројице млађих мушкараца, које терети да су у Казнено-поправном заводу /КПЗ/ Падинска скела убили пензионера С.Б, који је ту био због неплаћене новчане казне.

Оптужница је подигнута против С. С. /21/, С.С. /21/ и Д.П. (23), којима се на терет ставља кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву, саопштено је из тужилаштва.

Њима се на терет ставља да су од половине јануара до 4. фебруара ове године свакодневно психички, физички и сексуално злостављали пензионера С.Б, са којим су дијелили затворску ћелију заједно са још двојицом осуђеника.

Они су, како је објашњено, над пензионером почели да се иживљавају, када му је нестало новца да им купује храну, кафу и цигарете.

Сумња се да су га шамарали, тукли ногама и рукама, шутирали у ребра држећи га испод руке, а Д.П. га је шутирао, поред удараца у главу, и у груди.

Тужилаштво наводи да су С.С. и Д.П. сексуално злостављали С.Б, тјерали га да пије мокраћу из шоље за кафу и тукли мокрим пешкирима, а С.С. му је пешкиром извлачио језик из уста, како би га спријечио да се жали командирима на злостављање и понижавање које трпи.

Пензионер због повреда није могао да хода, нити да говори, а на љекарским прегледима, на којима је био почетком фебруара, из страха није пријавио насиље, нити повреде које су му нанесене.

Његово здравствено стање нагло се погоршало 4. фебруара, па је премјештен у другу затворску собу, гдје је због задобијених повреда, губитка веће количине крви и поремећаја дисања и циркулације усљед обостраних прелома ребара и грудне кости и других компликација преминуо.

Podignuta optužnica za ubistvo deke Stanimira u Padinskoj Skeli

Сви осумњичени, као и С.Б, у том периоду изржавали су казне затвора због прекршаја.

Тужилаштво је предложило суду да окривљенима продужи притвор да не би поновили кривично дјело у кратком периоду.

Посебно одјељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, поднијело је у јулу Вишем суду у Београду, оптужни приједлог против петоро запослених у КПЗ Падинска Скела, због несавјесног рада у служби у вези са смрћу пензионера С.Б.

Оптужени су докторка В.С, вођа смјене С.К и командири Д.К, С.П. и З.К.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Нова.рс, Танјуг
Претходни текстЊемачка уводи контроле на границама
Сљедећи текстДарко Ћулум први на ранг листи кандидата за директора СИПА