Насловна Најновије Општина Власеница један од примјера доброг привредног амбијента 

Општина Власеница један од примјера доброг привредног амбијента 

69
0
У општини Власеница настоје да направе што бољи привредни амбијент. Занатска трговачка радња „Брус“ једна је од стабилнијих мањих фирми која успјешно послује већ 27 година. Дјелатност коју обављају јe оштрење тестера и други радови за резање трупаца за бренте и пилане.
 

Ово је породична фирма у којој заједно раде три генерације. Милан Матић је професионални оштрач и овим послом се бави 49 година.

У приватни посао кренуо је 1997. године, како каже са примитивним машинама које је сам ручно правио. Данас у погону уз Милана су и његов син и унук.

Осим оштрења тестера од 2016. године баве се и производњом и продајом трачних тестера у чему су водећи на простору БиХ, што показује и податак да су прошле године продали 25 тона челика за тестере што је око 30.000 тестера. Планирају нове инвестиције од 50.000 КМ.

– План протеклих шест до седам година је био да идемо у модернизацију машина, како би се убрзао процес, као и да поправимо квалитет да би били што конкурентнији – рекао је Борислав Матић, власник ЗТР „Брус“.

Ова радња запошљава десет радника и немају проблема са одливом. У овој фирми већ девет година ради Владан Смиљанић.

– Услови су одлични, послодавац обезбјеђује све неопходно за бољу продуктивност, када су у питању машине, ХТЗ опрема и друго. Посла има, радити се мора, задовољан сам – истиче Смиљанић.

Задовољни су и сарадњом са локалном управом.

– На нама је да направимо најбољи амбијент, да створимо пословне зоне. Имамо индустријску зону, а радимо инфраструктуру, воду, пут и струју и све остало што је потребно да би се посао могао одрађивати – рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Краљевић истиче да је у овој општини заустављен негативан тренд одласка становништва.

На помолу су нове инвестиције, врше се преговори са компанијама из Аустрије, Њемачке и Србије.

Будућност овог простора је у туризму, посебно након отварања ски центра „Игриште“, што ће подстаћи економски и туристички развој.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстПатријарх Порфирије богослужио у храму Светог Саве на Врачару
Сљедећи текстЉупка Катана – Из Чајнича кренула путевима великог владике Николаја