Насловна Најновије Општина Хан Пијесак ће стипендирати средњошколце из ове општине

Општина Хан Пијесак ће стипендирати средњошколце из ове општине

176
0

Начелник општине Хан Пијесак Слободан Ђурић донио је Правилник о стипендирању ученика који похађају СШЦ „Василије Острошки“ Соколац, одјељење у Хан Пијеску, а којим се уводи стипендија за све ученике од 1. до 4. разреда. Висина стипендије за наредну школску годину износиће 100 КМ мјесечно и исплаћиваће се за 8 мјесеци школске године.

Правилником су прописани услови за остваривање права на стипендију па су тако ученици дужни да:
– учествују у друштвено-корисном раду у најмање три акције током школске године (истоварање пелета, чишћење зелених површина и слично)
– волонтирају у Црвеном крсту у најмање три акције (помоћ везана за пензионере и социјално угрожене, разношење пакета социјалне помоћи и слично).
– имају примјерено владање
– редовно похађају наставу
– у претходној школској години нису ишли на поправни испит нити обновили разред.

Донесене мјере су резултат низа састанака и договора између руководства Општине Хан Пијесак, руководства СШЦ „Василије Острошки“ Соколац и родитеља ученика завршног разреда ОШ „Милан Илић Чича Шумадијски“ Хан Пијесак. У договор су били укључени и представници Основне школе (директор и разредни старјешина), директорица Дома здравља „Миленко Наранчић“ Хан Пијесак и командир Полицијске станице Хан Пијесак.

Циљ овако широких консултација је био да се осим сагледавања проблема који се појавио ниским интересом за похађање Средње школе у Хан Пијеску, уведу мјере које ће дугорочно утицати на повећање квалитета образовања, укључивање шире друштвене заједнице у превенцију проблема младих (злоупотреба љекарских оправдања, изостанак са часова, делинквентна понашања и слично), као и враћање истинским вриједностима којима млади треба да теже.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстСеријал ,,Кухињица“ ове године уприличио ,,Гастротуризам“ у Бањауци (ВИДЕО)
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 8. јун 2023. године (ВИДЕО)