Насловна Најновије Орбан: Вјероватноћа да Русија може бити поражена – не постоји

Орбан: Вјероватноћа да Русија може бити поражена – не постоји

59
0
Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је у интервјуу немачком издању Билд да му је тешко да замисли да Русија може да буде поражена.
 

По његовим ријечима, руски предсједник има јасну слику онога што ће се дешавати и како Русија може да побиједи.

– Предсједник Русије Владимир Путин не може да изгуби ако погледате војнике, технику и технологију. Побиједити Русију – то је тешко замислити. Вјероватноћа да Русија заиста може бити поражена – не постоји – рекао је Орбан у интервјуу Билду.

После недавних разговора са Путином и Владимиром Зеленским, Орбан је рекао да ће „наредна два до три мјесеца бити жешћа, него што мислимо“.

– Шта ће се десити на фронту у наредна 2-3 мјесеца до избора у САД? Биће много горе. Тамо има много наоружања, а Руси су одлучни. Енергија сукоба и број жртава биће још ужаснији, него што је било у посљедњих седам месеци. Иако је и раније било страшно. Оно што је пред нама је много горе него што мислимо – објаснио је мађарски премијер.

Премијер Мађарске је последњих пар дана посјетио Кијев, Москву и Пекинг, а данас креће и за Вашингтон у нади да ће покушати да издејствује прекид ватре у Украјини.

ИЗВОРртрс
Претходни текстКоји су могући сценарији за формирање власти након избора у Француској?
Сљедећи текстКошарац: Повезивање санкција и царинских олакшица унапријед осмишљен сценарио у кухињи западних амбасада