Насловна Најновије Осмогодишња Ирина Пантић са Пала ниже успјехе у каратеу

Осмогодишња Ирина Пантић са Пала ниже успјехе у каратеу

369
0

Млада, талентована, осмогодишња Ирина Пантић са Пала, константно ниже успјехе у каратеу, а за двије године како тренира има 45 медаља.

Ирина је члан Карате клуба „Романија“ са Пала и одличан ученик Основне школе „Пале“. Од освојених медаља има 21 златну, 16 сребрених и осам брнзаних.

„Карате сам почела да тренирам у фебруару 2022. године када сам имала шест година и спадам у групу млађих пионира. У почетку нисам жељела да идем на тренинге, било ми је напорно да идем три пута седмично по сат и по, али када сам положила за жути појас и почела да освајам прве медаље на такмичењима, завољела сам карате и од тада не пропуштам тренинге“, прича за Срну Пантићева.

Она наводи да сада има зелени појас. Тренинге понекад имати и пет пута седмично, посебно када је ријеч о кондиционим тренинзима, па буде напорно, али се, каже, све то исплати.

Према њеним ријечима, редовно вјежба и код куће, нарочито када се спрема за такмичења, а карате ју је научио да је важна дисциплина и да радом долазе и успјеси у виду медаља.

„Медаље су ми велика мотивација да тренирам више. Најљепше ми је то што сам нашла дивне другаре у клубу, лијепо се дружимо, а када идемо на такмичења, радујемо се када неко из нашег клуба освоји медаљу. Викендом се договоримо па идемо на стадион да трчимо и вјежбамо заједно“, рекла је Пантићева.

За двије године како Ирина тренира, учествовала је на многим такмичењима широм БиХ – Сарајеву, Невесињу, Билећи, Требињу, Вишеграду, Зворнику, Зеници, Добоју, Бањалуци, Приједору.

Пантићева додаје да је на првенству Републике Српске у Бањалуци 17. марта, заузела друго мјесто у својој узрасној категорији, а сада се припрема за првенство БиХ.

На недавно одржаном 16. Меморијалном карате турниру „Видоје Андрић“ у Вишеграду освојила је три златне и једну сребрну медаљу, те проглашена за најуспјешнију такмичарку на турниру. За награду је добила пехар.

Њена жеља је да буде првак Републике Српске у својој категорији, а затим БиХ и да иде на Балканско, Европско првенство, па и даље.

Карате клуб „Романија“ са Пала основан је 1999. године под именом „Рико“. За 25 година рада кроз клуб је прошло више од 1.000 чланова. Освојено 3.7ОО медаља и више од 1ОО пехара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗемљотрес три степена по Рихтеру у Херцег Новом
Сљедећи текстЋосић: Нема васкрсења без страдања, ни спасења без покајања