Насловна Вијести Република Српска Основана Асоцијација спортских центара Српске

Основана Асоцијација спортских центара Српске

53
0

Асоцијација спортских центара Републике Српске основана је данас на Скупштини у Источном Сарајеву, а за предсједника је изабран директор Спортског центра „Борик“ из Бањалуке Ненад Талић.

Талић је рекао да је Асоцијација основана с циљем развоја спорта, међусобне сарадње, развоја и размјене искуства између спортских центара, унапређења положаја запослених у овој грани, те заједничког наступа пред релевантним републичким, државним и међународним органима у области спорта.

„Асоцијација ће функционисати и као удружење послодаваца у области спортских дјелатности. Слични модели постоје у Србији и Словенији, а циљ је да у Српској окупимо све заинтересоване спортске центре и дворане како би дјеловали уједињени ка истом циљу“, појаснио је Талић.

Сједиште Асоцијације је у Бањалуци, а члан може постати сваки спортски центар који је регистрован за обављање спортских дјелатности у складу са законом, као и друге организације у области спорта које се баве дјелатностима везаним за спортске објекте.

За потпредсједнике изабрани су директори спортских центара и дворана Источног Сарајева Милорад Лале и Лакташа Раденко Марчета.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСиниша Голијанин о активностима поводом Петровдана, крсне славе општине Трново (ВИДЕО)
Сљедећи текстНа градоносне облаке испаљено 114 противградних ракета