Насловна Најновије Основцима представљен рад Црвеног крста

Основцима представљен рад Црвеног крста

80
0

Током овог мјесеца у скоро свим основним школама и у одређеном броју средњих школа Републике Српске биће представљене активности Црвеног крста Републике Српске, као и историјат ове организације на међународном нивоу. Прво такво предавање одржано је јуче у Основној школи “Свети Сава” у Рогатици за ученике 7. и 8. разреда. Предавачи су били Тијана Грујичић и Миљан Рашевић из стручне службе ЦКРС.

– Осим представљања наших активности, циљ оваквих презентација је ширење знања о покрету Црвеног крста, анимирање младих да се прикључе Црвеном крсту, да постану волонтери и да тиме ширимо нашу друштвену и највећу хуманитарну организацију – изјавио је Рашевић.

Дагана Делић од десете године је волонтер Црвеног крста, а тренутно је предсједница Конференције младих ЦКРС. Она је у оквиру јучерашње презентације представила своје богато четрнаестогодишње искуство и позвала заинтересоване да се прикључе.

Секретар ОО ЦК Рогатица Весна Ристић навела је да су након паузе изазване вирусом ковид-19 настављене активности младих Црвеног крста у општини Рогатица. У Основној школи “Свети Сава” активирана је секција Црвеног крста кроз коју се ученицима настоји приближити рад ове организације.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстПреминуо Вељко Булајић, режисер чувене „Битке на Неретви“
Сљедећи текстСмрт у братовој јакни