Насловна Најновије Остаци угаженог снијега на коловозу, опрезнија вожња

Остаци угаженог снијега на коловозу, опрезнија вожња

39
0

Мјестимично угаженог снијега на коловозу овога јутра има на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја, па возачима скрећемо пажњу на  опрезнију вожњу.

У нижим предјелима РС  коловози су претежно мокри и клизави.

Због ниских  јутарњих  температура, упозоравамо на поледицу посебно у вишим предјелима као и  преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. Cкрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. Савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због снијега отежано одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци.

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. 

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.  

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.                                                                                                                                                               

ИЗВОРАМС РС, РТВИС, фото РТРС
Претходни текстДанас облачно, понегдје слаб снијег
Сљедећи текстКњига “Зашто Јасеновац” промовисана у Српској: Коријен мржње према Србима сеже дубоко у прошлост