Насловна Најновије Отац терористе из Младеновца: Нека га вехабије сахране

Отац терористе из Младеновца: Нека га вехабије сахране

164
0
Милош Жујовић
Милош Жујовић (25), који је у терористичком нападу испред израелске амбасаде у Београду, самострелом тешко ранио жандарма Милоша Јевремовића (34), према ријечима његовог оца Зорана је прије четири или пет година промијенио вјеру, а врбовали су га људи из Црне Горе.

„То је секта (вехабије). Упознали су се преко неког из Црне Горе. Оженили су га. Тај Селин К. је био са другарицом моје снаје у вези шест-седам година и њој је натакарио хиџаб на главу. И овој његовој, од Милоша. Нашли да га ожене, тако да нема куд. Иначе је био дивно дете. После је прешао у Нови Пазар, тамо има два другара. Тај га је у џамији упознао са Игором Деспотовићем“, кроз плач говори Зоран за “Информер“.

Прича и да је Милош као дијете ишао у православну цркву.

„Читао је молитве, док га нису зашашавили. Турци су га врбовали. Толико сам се плашио да га не пошаљу негде, јер више није размишљао својом главом. Свима они одузимају памет. Покушали смо да га одвратимо, али је говорио да смо ми неверници. Говорио сам му да је он неверник, да је он напустио веру“, каже отац убијеног екстремисте из околине Младеновца.

Потом је открио како се његов син вјенчао са Албанком из Плава и како је изгледао сусрет са снајом којој су се видјеле само очи.

„Они су били у Плаву, у некој џамији, где су се венчали. Она је узела име Иман, а он Салахудин, ја сам мислио Сабахудин. Немам појма, ништа не знам… Сада ће унуче 4. јула да напуни годину дана. Милош је у Новом Пазару платио порођај 50.000 динара. Када су дошли овде први пут, она се већ породила. Када сам је видио, ја сам се заљуљао! Рекао сам да ми не долази са оним на глави. Нисам ни видио дете. Он је држао дете, а она је дошла и пољубила ме. Требала је бити овде месец и по дана, али је трудна, трећи или четврти месец, па је отишла код доктора у Црну Гору“, прича Зоран.

Он открива да је жена Милоша водила и по зоолошким вртовима, као и да је хтио да иде у синагогу.

„Добро да је жандарм ван животне опасности, секирам се за њега“, рекао је отац.

У недоумици је гдје ће му син бити сахрањен.

„Његове вехабије сад нека га сахране, ови што су га послали! Шта ће, неће на православно гробље? Шта ће овде? Не знам, нисам нормалан. Не знам шта ћу“, додаје на крају отац екстремисте.

ИЗВОРГлас Српске, Информер
Претходни текстСрпска богатија за још 27 беба
Сљедећи текстПреминуо бивши директор Полиције Републике Српске Урош Пена