Насловна Најновије Отварање моста на Ибру корак ка укидању Сјеверне Митровице

Отварање моста на Ибру корак ка укидању Сјеверне Митровице

58
0

Бивши градоначелник Сјеверне Митровице Милан Радојевић, изјавио је да најава отварања за саобраћај моста на Ибру који дијели овај град на сјеверни и јужни дио представља корак ка укидању Сјеверне Митровице.

Радојевић је подсјетио да је на овом мосту у прошлости било више од 1.000 међуетничких инцидената.

„Циљ овакве и сличних најава је даљи притисак на српску заједницу на северу Косова и Метохије. Мислим да је крајња намера укидање општине Северна Митровица, а отварање главног моста је само један потез ка том крајњем циљу који имају Албанци у Приштини и премијер Аљбин Курти“, рекао је Радојевић.

Он је оцијенио да је опасна изјава замјеника командира полиције самопроглашеног Косова за регион Сјевер Ветона Ељшанија о отварању главног моста који дијели Сјеверну и Јужну Митровицу.

„Много крви је проливено на том мосту и сигурно да постоји оправдан разлог зашто је он затворен. Мост је затворен само за возила, за пешачки саобраћај није, а између јужног и северног дела Косовске Митровице постоји много мостова које људи користе за саобраћај“, рекао је Радојевић.

Он је додао да сигурно постоји разлог зашто представници међународне заједнице и данас инсистирају да се о питању моста на Ибру разговара у Бриселу, а не да се повлаче једнострани потези.

Радојевић је нагласио да сваки потез који повлачи Приштина води ка даљој ескалацији и подизању тензија.

„Више пута смо упозоравали да свака њихова акција може проузроковати реакцију на терену. Ми и даље позивамо међународну заједницу да престану са писањем саопштења и твитовањем, већ да дођу на терен и да се увере каква је реалност и у каквим условима живе Срби на северу Косова и Метохије“, рекао је Радојевић за „Косово онлајн“.

ИЗВОРсрна, фото KoSSev
Претходни текстНавршило се 25 година од убиства крајишких избјеглица у Сурдулици
Сљедећи текстОрбан: Европа у средњој фази припреме за рат са Русијом