Насловна Најновије Отворен стадион „Краљевица“ у Зајечару (ВИДЕО/ФОТО)

Отворен стадион „Краљевица“ у Зајечару (ВИДЕО/ФОТО)

155
0

У Зајечару је уз присуство предсједника Србије Александра Вучића и предсједника Републике Српске Милорада Додика свечано отворен велелепни стадион „Краљевица“.

Стадион „Краљевица“ се налази у оквиру Спортско-рекреативног комплекса и један је од три, уз Лесковац и Лозницу, који су изграђени у складу са највишим УЕФА стандардима.

Капацитет стадиона износи 8.168 мјеста, а цијели пројекат коштао је око 28 милиона евра.

Милорад Додик /predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Фудбалски савез Србије упутио допис да се Финале лиге Европе игра на новом Националном стадиону у Београду, који како је рекао, треба да буде завршен до 1. децембра 2026. године.

– Ми имамо у плану да реконструишемо и стадионе у Чаиру и Крагујевцу. Овде је у Зајечару много лепо да се игра, не може да се покисне. Знам да смо упутили неки допис, да се игра Финале лиге Европе, тако да ће то бити на нашем највећем стадиону, и ако буде, свакако ће бити велика ствар. Ово су лијепи стадиони, али су нам стадиони и у Нишу и Крагујевцу. Потребан је Национални стадион, потребно је рјешавање питања ФК Црвене звезде и ФК Партизана, као и клуба из Новог Сада – рекао је Вучић.

Поред Додика и Вучића свечаној церемонији су присуствовали и предсједник УЕФА Александар Чеферин, потом предсједник ФС Србије Драган Џајић, градоначелник Љубљане Зоран Јанковић, министар спорта Србије Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, градоначелник Зајечара Бошко Ничић, директор Националних асоцијација УЕФА Зоран Лаковић, потпредседник ФСС Бранислав Недимовић.

Након заједничког обиласка на терену „Краљевице“ одржана је кратка свечаност, на којој се окупљенима обратио Џајић, поздравио их и прогласио да је стадион отворен.

Џајић је Вучићу, Додику, Чеферину и Јанковићу уручио фудбалске лопте са потписима репрезентативаца Србије.

Милорад Додик и Драган Џајић /predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

На слици може бити: 7 особа

Током јутра Додик и Вучић су имали двочасовни састанак, а предсједник Републике Српске изјавио је да Српска увијек може да рачуна на подршку Србије.

 
Претходни текстЏудиста Игор Врачар бронзани у Берлину
Сљедећи текстСарајево, одржан Пети хорски фестивал “Дани Слоге” (Видео)