Buffering ...
88,3 MHz Слушај радио уживо 105,6 MHz

О нама

ОСНОВНИ ПОДАЦИ

Назив предузећа  Јавно предузеће „Градска радио-телевизија“ д.о.о. Источно Сарајево
Адреса Радио Источно Сарајево  

Стефана Немање 14

71 123 Источно Ново Сарајево

Телевизија Источно Сарајево

Јована Јоце Елека 1

71 420, Пале 

Република Српска, Босна и Херцеговина

Интернет страница  www.is-radio.com
Тел/факс  057 226 679

057 224 788

057 230 550

057 230-550

Адреса електронске поште  direktor@is-radio.com  

redakcija@is-radio.com

marketingrtvis@is-radio.com

Облик субјекта уписа  Друштво са ограниченом одоворношћу
Дјелатност субјекта уписа  Дјелатност према Рјешењу о оснивању
Јединствени идентификациони број 4404246100002
Трансакциони рачун  5674831000000775 – Сбербанк а.д. Бања Лука
Оснивач/власник Град Источно Сарајево
Скупштина предузећа Скупштина града Источно Сарајево
Надзорни одбор Срђан Шекара – предсједник

Дејан Керлета – члан

 Дејан Матовић – в.д. члан

Директор Наташа Богдановић – Трифковић, диппломирани журналиста

Радио-телевизија Источно Сарајево

Скупштина Града Источно Сарајево, на седмој редовној сједници, одржаној 13.12.2017.  године, донијела је Одлуку о оснивању Јавног предузећа “Градски радио “ д.о.о. ЈП “Градски радио“ д.о.о. је имао својство правног лица и самостално иступао у правном промету у своје име и за свој рачун и за своје обавезе одговарао цјелокупном имовином. 

Одлуком Скупштине Града Источнo Сарајево бр. 01-013-29.15/19 од 26.07.2019. године, дата је сагласност ЈП „Градски радио“ д.о.о. за куповину 100% удјела у оснивачком капиталу привредног друштва „Медиа маркет“ д.о.о. Пале – Телевизија ОСМ.  ЈП „Градски радио“ д.о.о. је са оснивачем друштва „Медиа маркет“ д.о.о. Пале закључило Уговор о купопродаји пословних удјела и обавило остале радње неопходне за реализацију наведене инвестиције, као и регистрацију промјене власништва код надлежног регистарског суда. Рјешењем Окружног привредног суда у Источном Сарајеву бр. 061-0-Рег-19-001064 од 15.01.2020. године, ЈП „Градски радио“ д.о.о уписан је као власник 100% удјела у привредном друштву „Медиа маркет“ д.о.о. Пале – Телевизија ОСМ, чиме је званично окончан процес трансформације власништва над овим субјектом. Рјешењем о регистрацији број 061-0-Рег.20-000319 од 23.9.2020. године извршена је статусна промјена – припајања у зависном предузећу „Медиа Маркет“ д.о.о. Пале којом се исто припојило ЈП „Градски радио“ д.о.о и престало да постоји, а све то довело је до  формирања јединственог предузећа и градског радиотелевизијског сервиса ЈП „Градска радио-телевизија“ д.о.о. Источно Сарајево. Чланом 24. Статута ЈП „Градскa радио-телевизија“ д.о.о. Источно Сарајево одређено је да Предузећем управља оснивач као власник капитала путем Скупштине, Надзорног одбора и Управе.

ПРОГРАМ РАДИЈА И ТЕЛЕВИЗИЈЕ

Програмски Радио-телевизија Источно Сарајево покрива општине Пале, Источни Стари Град, Источно Ново Сарајево, Соколац, Источна Илиџа, Трново, Хан Пијесак, Рогатица, Калиновик, Вишеград и подручје Кантона Сарајево. Телевизија програм емитује путем фреквенција на истом подручју као и радио и у свим доминантиним кабловским оператерима у Босни и Херцеговини. Позиција РТВИС на кабловским оператерима:

  1. МТЕЛ – 85
  2. Telemach BH – 35
  3. Blicnet – 60
  4. Elta – 60

Наш програм емитујемо 24 часа дневно на интернету и све прилоге и емисије на youtube каналу, порталу, facebook и инстаграм страници. Програмски циљ наше куће је регионално дјеловање  са акцентом на Сарајевско-романијску регију. Наш програм чине ауторске емисије, студијске и оне које се снимају на терену, а баве се темама: политике, културе, образовања, спорта, музике, моде, здравља и љепоте, и другим областима од ширег јавног интереса.  Концепт нашег је програма пружање правовремених, актуелни и значајних информација за ову регију и шире. Програм је прилагођен свим старосним категоријама становништва и законским нормама које захтјева Регулаторна агенција за комуникације Босне и Херцеговине. Програмске шеме радија и телевизије подразумијевају транспарентну и једнаку заступљеност свих категорија друштва. У нашим емисијама пажњу посвећујемо локалним и регионалним темама, указујући на добре и лоше стране рада локалних заједница. Пратимо политичке и друштвене појаве. У нашем програму предност имају теме из свакодневног живота, актуелна дешавања у Источном Сарајеву, рад локалних управа, начелника и градоначелника, културне и спортске  манифестације, активности на Универзитету у Источном Сарајеву, позоришни и биоскопски репертоар, концерти, изложбе, промоције књига…  У оквиру информативног прогрaма радија и телевизије емитујемо сервисне информације, флеш вијести, централну информативну емисију „Пулс града“, која се емитује сваки дан, „Специјал“ и „Актуелно“ које емитујемо једном седмично. Трудимо се да  информације из локалних заједница брзо и тачно стигну до наших слушалаца и гледалаца. Задатак наших запослених је да припремају занимљиве прилоге и репортаже, обавjештавају о неком догађају, сликовито и занимљиво. 

РАДИЈСКЕ ЕМИСИЈЕ

„Јутарњи програм“ радија доноси најновије сервисне информације из града Источно Сарајево, али и шире регије. Наше слушаоце обавјештавамо о водоснабдијевању, снабдијевању електричном енергијом, доносимо информације о раду и дјеловању припадника ПУ Источно Сарајево, ватрогасних јединица, обавјештавамо их о стању на путевима, редовним и ванредним аутобуским линијама, временским условима, раду домова здравља из свих шест градских општина и раду Болнице „Србија“. Kроз Јутарњи програм наши суграђани могу доћи до информација о туристичким потенцијалима наше локалне заједнице, обавјештавамо их о раду Туристичке организације града Источно Сарајево, раду Олимпијског центра Јахорина и активностима на другим туристичким локацијама. Kроз петочасовни јутарњи програм доносимо најаве за све значајне догађаје који ће се дешавати у нашем граду. 

“Пет сати кавалитетног програма”- колажана поподневна емисија у којој говоримо о актуелним политичким, друштвеним, мсоцијалним, спортским, културним темама или проблемима из града Источно Сарајево, а који су обиљежили дан. У ово дијелу програма имамо гоставања и прилоге.

Ноћни програм“ почиње у 19,00 часова и садржи различите музичке блокове.

Викенд програм“ емитујемо суботом и недјељом од 10,00 до 16,00, након тога емитујемо музику.

ТЕЛЕВИЗИЈСКЕ ЕМИСИЈЕ ВЛАСТИТЕ ПРОДУКЦИЈЕ 

„Пулс града“, централна информативна емисија која обрађује дневне догађаје и интересантне теме у нашем граду и регији. Емитује се сваки дан у термину од 18,30 часова, у трајању од 30 минута. 

„Сеоским сокацима,“, емисија која се бави животом на селу, нашим обичајима и традицијом који су везани за наша села. Емитује се понедјељком од 20,00 часова и траје 30 минута.

„Репортажни запис“, емисија која се бави представљањем туристичких потенцијала наших крајева. Емитује се уторком од 20,00 часова и траје до 45 минута. 

 „Оком камере“, емисија која се бави представљањем занимљивих колектива или појединаца који живе или раде у нашем граду или окружењу. Емитује се сриједом од 20,00 часова и траје до 45 минута.

„Актуелно“, емисија у којој у форми интервјуа представљамо локалне заједнице и функионисање предузећа, установа и институција које су битне за нашу регију. Емитује се четвртком од 20,00 часова и траје до 60 минута.

„Специјал“, емисија која се бави актуелном тематиком у граду и регији. Емитује се петком од 20,00 часова и траје до 60 минута.

„Источна трибина“, емисија која се бави представљањем спортских колектива или појединаца из нашег града. Емитује се суботом од 20,00 часова и траје до 45 минута.

Снимамо све манифестације које се одржавају у нашем граду и спортске догађаје.

Телевизијски програм осим емисија властите продукције попуњавамо архивом, размјеном са другим тв кућама и продукцијама. 

WEB СТРАНИЦА, YOUTUBE КАНАЛ И FACEBOOK И ИНСТАГРАМ СТРАНИЦА

Функција друштвених мрежа је квалитетно и свеобухватно информисање грађана, али и представљање наших прилога и емисија. Интернет live streaming је опција која омогућава да се путем интернета слуша наш радијски програм, у циљу развијања online маркетинга, али и што бољег информисања грађана Источног Сарајева, регије, али и дијаспоре.

Редовним пласирањем занимљивих и актуелних информација привлачимо све већи број посјетилаца, па самим тим и пословних људи заинтересованих за рекламирање на нашем медију. 

Објављујемо занимљивости из свих крајева свијета.

Квалитет наше интернет странице препознали су и други медији, удружења и појединци, што резултује појавом наших прилога у њиховим информативним емисијама или на њиховим web страницама.