Насловна Вијести Пале: Републичко такмичење подмлатка и омладинаца у првој помоћи

Пале: Републичко такмичење подмлатка и омладинаца у првој помоћи

12
0

На Палама се одржава такмичење у пружању прве помоћи уз реалистичан приказ повреда, стања и обољења на којем учествује више од 180 такмичара у оквиру шест екипа подмлатка и седам екипа омладине Црвеног крста Републике Српске.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Kовач, изразила је задовољство што се, након паузе због пандемије вируса корона од двије године, данас поново одржава такмичење у пружању прве помоћи.

„Овогодишње 25. Регионално такмичење подмлатка и омладине Црвеног крста у пружању прве помоћи одржава се у свјетлу обиљежавања 30 година дјеловања Црвеног крста Републике Српске. Данашње такмичење ће омогућити учесницима да се извјеште у пружању прве помоћи у различитим ситуацијама“, навела је Kовачева.

Учесници ће се срести са симулацијама реанимације, те повреда које могу настати у земљотресима и саобраћајним несрећама, а које ће реално бити приказане уз помоћ шминкера, маркираната, инструктора и под будним оком судија из Црвеног крста.

На Регионалном такмичењу у пружању прве помоћи учествују екипе омладине из Приједора, Бањалуке, Добоја, Бијељине, источне Херцеговине, Сарајевско-романијске регије и екипе подмлатка из Приједора, Бањалука, Добоја и Сарајевско-романијске регије.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство што је ова локална заједница домаћин Републичког такмичења у пружању прве помоћи.

„Надамо се да нам неће затребати њихова знања. Они су у прошлости показали, посебно за вријеме поплаве и епидемије вируса корона, да су ту да помогну немоћним“, рекао је Југовић.

Он је захвалио свим учесницима истичући да су на неки начин, сви који стекну нова знања на оваквим такмичењима побједници, посебно јер је ријеч о манифестацији хуманости.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПобједници фото конкурса „ИНСпирација”
Сљедећи текстТурнир у Зворнику окупио 400 такмичара