Насловна Најновије Партизан уписао и другу побједу над Звездом у финалу АБА лиге

Партизан уписао и другу побједу над Звездом у финалу АБА лиге

202
0

Кошаркаши Партизана побиједили су и у другој утакмици финалне серије АБА лиге екипу Црвене звезде, резултатом 87:78, повели са 2-0 и недостаје им још једна побједа за титулу регионалног првака, али их очекује тежак посао јер је у наредном дуелу домаћин вјечити ривал.

За разлику од прве утакмице коју је Партизан ријешио практично у првом полувремену, у овој је послије 20 минута игре резултат био изједначен на 44:44 па је побједник ријешен у наставку гдје су црно-бијели били фокусиранији и креативнији у нападу.

Утакмицу је сјајно отворио Смаилагић са пет узастопних поена, а добру партију је најавио Недовић првом тројком на другој страни.
Звезда је јурила егал, Партизан је бјежао тројкама и поенима са линије за слободна бацања па је послије прве дионице имао један поен вишка – 23:22.

До резултатске клацкалице се стигло у другој дионици, погађали су тројке играчи обје екипе, Смаилагић је наставио да закуцава, а потом је услиједио „обрачун“ Папапетруа и Недовића који су у кратком периоду убацили по шест поена.

Недовић је послије једног пада и увреда са трибина добио додатан стимуланс, уписао је пет поена у низу, донио предност свом тиму, али је у посљедњем нападу Партизана Мадар погодио изузетно тежак шут са полудистанце готово са линије иза табле за коначних 44:44 у првом полувремену.

У Партизану је заблистао Смаилагић са 15 поена, колико је на другој страни имао и Недовић, а занимљивост је да су црно-бијели прикупили чак 13 индексних поена више од ривала – 53:40.

Трећа дионица је стартовала грешкама са обје стране, а коначно је нешто од игре виђено када је Лесор пронашао простор, двапут је закуцао и потом асистирао за тројку Нанелија, што је Партизан одвело вођство од 56:50, а са три слободна бацања донио је и највећих осам поена вишка – 59:51.

Као проблем за Партизан појавила се четврта лична грешка Егзума, на другој страни је Петрушев губио лопте, низ лоших напада црно-бијелих прекинуо је Нанели својом новом тројком, надовезао се и Ледеј, али је у посљедњим моментима дионице на шест поена разлике смањио (68:62) Лазић.

Чак два минута нико није могао до поена у финалном кварталу, браву је отворио Мадар, наставио је Вилдоса на другој страни, а Лазаревић је промашио зицер којим је Звезду могао да врати на свега три поена заостатка.

Са четири поена у низу Анђушић је подигао разлику на девет поена (74:65), могао је Лесор потом да то подигне на двоцифрени број, али је низом поена Митровића Звезда остала у игри са седам поена заостатка на четири и по минута до краја дуела, а тројка Вилдосе је вратила ривале на четири поена разлике.

Послије две узастопне грешке и изгубљене лопте, Звезда је кажњена тројком Нанелија на два минута до краја за осам поена предности црно-белих, фаул Смаилагића је дао црвено-белима шансу за повратак, а послије скока у нападу Бентил је смањио разлику.

Ипак, није то било довољно за Звезду да угрози Партизан који је сачувао вођство и остварио другу побједу у финалној серији АБА лиге, која се сада сели на терен црвено-бијелих и у недјељу ће Партизан имати шансу да постане регионални шампион.

Најефикаснији у побједничком тиму били су Смаилагић и Нанели са по 15 поена, Лесор и Пантер су додали по 13, а Ледеј 12, док су двоцифрени учинак на другој страни имали Недовић са 21 и Добрић са 11 поена.

ИЗВОРСпутњик
Претходни текстСутра обиљежавање Дана одбране Сарајевско-романијске регије
Сљедећи текстГодишњица одбране Сарајевско-романијске регије